Українців знову пускають на прийом у Службу зайнятості

image
7 Серпня 2020, 11:00
Поділитися:

Служба зайнятості повертається до звичного режиму роботи  – центри зайнятості відновлюють особистий прийом громадян і готові до надання комплексу послуг зі сприяння у працевлаштуванні не тільки онлайн, а й безпосередньо у центрах зайнятості.

Нагадуємо, що обслуговування здійснюється з дотриманням усіх карантинних правил, тож просимо шукачів роботи та роботодавців не забувати про засоби індивідуального захисту, – наголошують у ДСЗ.

Зареєстровананим безробітним на запланований особистий прийом до кар’єрного радника необхідно взяти оригінали таких документів: трудову книжку, паспорт, довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків та документ про освіту.

Під час дії карантину в онлайн режимі фахівці центрів зайнятості не припиняли підбирати для безробітних підходящі вакансії, а для роботодавців – кваліфікований персонал. Так, протягом 12 березня – 31 липня 2020 року роботу вдалося знайти для 222 тисяч громадян, з них – 151 тис. безробітних.

Наразі відновлюється робота підприємств та організацій по всій країні. Як наслідок – зростає кількість поданих до служби зайнятості вакансій та поступово зменшується кількість зареєстрованих безробітних. Так, у квітні статус безробітного отримали 149 тис. осіб, у травні їх кількість становила 97 тис. осіб, у червні – 75 тис., у липні – 68 тисяч.

✦ Наталка Марків

Джерело: Вечірній Київ