Українців закликають не користуватися телеграм-каналами, причетними до спецслужб країни-агресора

image
15 Липня 2022, 16:24
Поділитися:

15 липня 2022 г. 16:24

В умовах, коли Україна успішно протистоїть російському нападу, вкрай актуальним є питання інформаційної безпеки. Тому українців закликали не користуватися низкою нібито незалежних Телеграм-каналів, роботу яких насправді координує Кремль через свої спецслужби. Наразі виявлено 100 російських ТГ-каналів, які мімікрують під українські.

Про це, як передає KВ, йдеться в спільній заяві спецслужб та державних органів України, опублікованій на сторінці Центру стратегічних комунікацій (ЦСК).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Не маючи можливості перемогти на полі бою, ворог намагається посіяти “зраду” та розхитати українське суспільство. Зокрема, на це працює низка нібито незалежних Телеграм-каналів, роботу яких насправді координує Кремль через свої спецслужби”, – йдеться в заяві.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Причетність таких каналів до російських спецслужб рф встановила раніше і Служба безпеки України в рамках відповідних кримінальних проваджень.

“Так, мова йде про ТГ-канали Легетимный, Сплетница, Картель, Резидент, Наблюдатель, MediaPost, Женщина с косой та інші телеграм-канали, список яких додається далі та постійно оновлюється”, – попереджають громадян.

У жодному разі не довіряйте їм, оскільки такі майданчики поширюють фейки та маніпуляції і є частиною інформаційної війни проти України. Також відзначаємо, що низка цих каналів для власної “розкрутки” замовляє рекламу в українських пабліках.

“Звертаємо увагу власників і редакторів усіх українських видань, що інформаційна, фінансова та будь-яка інша підтримка таких ресурсів може розглядатись як пособництво ворогу та буде переслідуватися відповідно до законодавства”, – зауважили в повідомленні.

Серед підписантів заяви: Центр протидії дезінформації при РНБО, МВС, МО, СБУ, Мінкульт, Мінцифри, ГУР, МКІП.

Нагадаємо, Центр протидії дезінформації (ЦПД) при Раді національної безпеки і оборони (РНБО) попередив про поширення в мережі дезінформації з фейковим чат-ботом “Є-підтримки”.

Читайте: Українців попереджають про фейковий чат-бот Є-підтримки

Фото: ЦСК

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона