Українцям розповіли, куди йдуть «дорожні» гроші, закладені у вартість пального

image
6 Березня 2019, 06:13
Поділитися:

«Минулого року був відроджений так званий Дорожній фонд. Це окрема стаття бюджету, куди направляються усі акцизи з пального: дизельного палива, скрапленого газу, бензину. Цей фонд захищений – Уряд не має права забрати з нього гроші на медицину, «оборонку» чи ще кудись. Цільове використання – це ремонт та будівництво доріг».

Про це розповів в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» директор консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн.

«Вже другий рік поспіль йде інтенсифікація цього процесу. Кажуть, дороги не робляться. А я можу сказати, що у 2017-2018 роках обсяги із закупівлі бітуму стали рекордними в історії України. Його використовується більше, аніж при підготовці до Євро-2012, коли все робили і був результат. У нас дуже велика країна і ми не можемо побачити все одразу. Наприклад, наразі є пріоритетною траса Харків-Охтирка чи Дніпро-Решетилівка – дороги там будуються», – додав він.

«Так, ми сплачуємо в ціні пального ці податки. І вони йдуть в бюджет і на будівництво. Але нам потрібно в 3-4 рази більше грошей, аби у перспективі 10 років відбудувати дороги по всій країні», – розповів Сергій Куюн.

Читайте також: Українські військові отримали новий спецодяг, взуття та екіпірування

Читайте також: Леонід Косянчук розповів про небезпеку самовільного встановлення ГБО на авто

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV