Українцям пообіцяли зниження ціни на газ

image
3 Травня 2021, 00:23
Поділитися:



Новий очільник «Нафтогазу» Юрій Вітренко заявив, що на посаді хоче знизити ціну для споживачів.

Він планує у ринковий спосіб створити умови, аби економічно обгрунтована ціна була нижчою, ніж є зараз, повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на Хмарочос.

«Я завжди виступав за економічно обгрунтовані ціни, мені здається, я щось принаймні в цьому розумію. За різних умов є різний рівень економічно обгрунтованої ціни. Якраз завданням національної компанії є створювати ці умови, щоб економічно обгрунтований рівень ціни був нижчим. І ми будемо створювати ці умови», – заявив Вітренко.

За його словами, компанія планує використовувати усі свої юридичні можливості, щоб російський «Газпром» «не зловживав своїм панівним становищем на ринку Східної й Центральної Європи», де Україна зараз купує газ, щоб економічно обгрунтований рівень ціни на цьому ринку був нижчим.

«Нафтогаз» раніше озвучив фіксований річний тариф на газ. Він становитиме 7,96 гривень на кубічний метр з ПДВ, без вартості розподілу.

Довідково:

  • 28 квітня Кабінет міністрів звільнив з посади голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, який очолював компанію з 2014 року. Натомість головою «Нафтогазу» призначили Юрія Вітренка, який до того керував Міністерством енергетики.





Source link