Українцям нагадали про заборону використання комуністичної та нацистської символіки

image
9 Травня 2019, 00:32
Поділитися:

Поліція Києва нагадує про кримінальну та адміністративну відповідальність за виготовлення, поширення або використання комуністичної та нацистської символіки.

Заборона стосується, в тому числі, георгіївської стрічки та зображень серпа і молота. Згідно із законами про декомунізацію, за публічне використання забороненої символіки правопорушнику загрожує штраф до 5100 грн або адміністративний арешт строком до 15 діб. А за виготовлення та поширення комуністичної чи нацистської символіки і пропаганду тоталітарних режимів – передбачено до 10 років ув’язнення. 

Тож, правоохоронці закликають громадян утриматися від використання забороненої символіки, особливо під час масових заходів 8 та 9 травня.

За словами директора Департаменту комунікації Нацполіції Ярослава Тракало: «Минулого року 20 осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності передбаченою статтею 173 – це виготовлення та пропаганда георгіївської стрічки. А за 9 фактами було відкрито кримінальні провадження за ст. 436 ККУ ч. 1 виготовлення, поширення комуністичної символіки».

Читайте також: Іноземцям з георгіївськими стрічками можуть заборонити в’їзд до України

Читайте також: 8-9 травня правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV