Українці за кордоном проведуть акцію “Ланцюг Єдності” до Дня Незалежності України

image
16 Серпня 2023, 20:48
Поділитися:

16 серпня 2023 г. 20:45

До 32-ї річниці Незалежності України, 24 серпня, відбудеться акція в рамках реалізації проєкту “Ланцюг Єдності”. Українці, які перебувають за кордоном вийдуть на центральні вулиці своїх міст за межами України та візьмуться за руки, щоб утворити живі ланцюги єдності.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі Київської обласної військової адміністрації (КОВА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Мета заходу – вкотре привернути увагу світу до України, згуртувати міжнародну спільноту навколо нашої країни. А також під час акції подякувати країнам, у яких перебувають зараз українці, за допомогу”, – наголошується у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як зазначається, щоб узяти участь у проєкті “Ланцюг Єдності”, потрібно перейти на сайт, знайти на мапі своє місто й відмітити на центральній вулиці точне місце, де планується стояти.

“Побачивши цю позначку, інші учасники також зможуть приєднатися. Або можна знайти позначки тих, хто вже відмітився, й зайняти місце поруч, щоб продовжити ланцюг”, – зауважили у КОВА.

Також у пресслужбі додали, що кожен може стати координатором акції у своєму місті – на сайті є вказівки, як саме це зробити.

Нагадаємо, на День Незалежності України, 24 серпня, в Києві пройде забіг “Біжу за мову”, який організовує Всеукраїнський Рух “Єдині”. Захід пройде, щоб підтримати українців, які знаходяться в окупації та не можуть спілкуватися українською під страхом смерті.

Раніше KВповідомила, що заступник Київського міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко повідомив, що місто не планує проведення масових заходів до Дня Незалежності 24 серпня.

Читайте: КМДА не планує проводити масові заходи до Дня Незалежності

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона