Українці взяли «теплих кредитів» вже на 800 млн грн

image
7 Червня 2019, 18:49
Поділитися:

Ще до початку літа українці залучили на енергозберігаючі заходи 792,7 млн грн за програмою «теплих кредитів». Це становить 72% від суми, прогнозованої на весь 2019 рік, яка становила 1,1 млрд грн.

Про це повідомляє Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження.

– Із прогнозованих у 2019 році 1,1 млрд грн на енергоефективні заходи за програмою «теплих кредитів» сім’ями залучено вже майже 800 млн грн, – говориться у повідомленні.

Загалом, за підсумками травня, сім’ї залучили  близько 300 млн грн «теплих кредитів» для термомодернізації будинків, зокрема:

– понад 145 млн грн – для ОСББ, що в 1,5 рази більше ніж у попередньому місяці;

– майже 140 млн грн – на утеплення приватних будинків, що вдвічі менше, ніж у квітні, у зв’язку із вичерпанням бюджетного співфінансування за даним напрямом;

– близько 10 млн грн – на твердопаливні котли.

Враховуючи таку динаміку попиту, деякі банки вже завершили збирати заявки на кредитування.

Водночас, Держагентство з енергоефективності звертає увагу, що по «теплий кредит» ще можна звернутися до Укргазбанку та Ощадбанку – для ОСББ, а також до Укрексимбанку – для фізичних осіб.

Також охочі можуть скористатися місцевими програмами здешевлення «теплих кредитів» (http://saee.gov.ua/uk/programs/map). Це непогана нагода отримати подвійну, а то й потрійну допомогу на енергоефективні заходи.

Загалом, протягом весни 2019 року понад 80 тис родин та 810 ОСББ стали учасниками Урядової програми кредитування.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ