Українці, що повернулися з-за кордону можуть припинити самоізоляцію здавши ПЛР тест

image
9 Липня 2020, 16:04
Поділитися:

Людина, що повертається в України з країн так званої «червоної зони» обов’язково має пройти самоізоляцію протягом 14 днів, встановивши в себе додаток “Дій вдома”, але за бажанням можна також пройти ПЛР-тестування у будь-якій лабораторії, акредитованій Центром громадського здоров’я. У разі негативного тесту самоізоляція припиняється.

Про це на щоденному брифінгу розповів міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. 

«Результати тестування на COVID-19 методом ПЛР лабораторія, що безпосередньо виконала дослідження, вносить до електронної системи Центру громадського здоров’я України. Також після тесту, результат автоматично відправляється на додаток “Дій вдома”. Після цього людина отримує повідомлення від додатка про можливість припинення самоізоляції», – пояснив Максим Степанов.

Всі лабораторії, які акредитовані Центром громадського здоров’я, є в переліку на сайті Центру. Також, людина що здає ПЛР-тест, має попередньо заповнити інформовану згоду на опрацювання даних. У формі необхідно обов’язково зазначити факт перетину кордону, якщо він відбувся протягом останніх 14 днів, і точну дату прибуття до України.

І головне, у формі варто вказати номер телефону, який було використано для встановлення додатку «Дій вдома». Інакше, можлива плутанина та несвоєчасне отримання повідомлення про завершення самоізоляції.

Детальніше про порядок дій при поверненні з-за кордону можна дізнатися за посиланням.

Підписуйтесь на нас в соцмережах та слідкуйте за новинами

Наш Telegram канал.

Джерело: Новости Білої Церкви