Українці можуть поскаржитися на якість і наявність інтернету − Мінцифра

image
26 Листопада 2019, 10:49
Поділитися:

В Україні запрацював сайт для збирання інформації про наявність покриття і швидкість інтернету в усіх регіонах. Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

Протягом 5 років Міністерство прагне забезпечити 100-відсоткове покриття населених пунктів і їхніх соціальних об’єктів високошвидкісним інтернетом. Саме для цього потрібна інформація про реальне покриття, зазначають у відомстві.

«Наше завдання – виявити, чи відповідає швидкість у наявних мережах заявленій, де взагалі немає покриття, наскільки соціальні об’єкти у регіонах мають доступ до інтернету», − йдеться у повідомленні.

Сайт  https://broadband.gov.ua/ є прототипом майбутньої мапи інтернету України. На ньому кожен може розповісти, чи є у нього інтернет та з якою швидкістю він працює.

Окрім того, Мінцифра зібрала офіційну статистику щодо підключення до інтернету українських шкіл. Вчителі, учні, батьки, а також оператори інтернету, можуть залишити на новому порталі свій відгук про реальну ситуацію з інтернетом у школах.

Завдання Міністерства − провести інтернет у заклади, де взагалі немає доступу, та забезпечити високу швидкість з’єднання в школах, які вже підключені до мережі, зазначають у Мінцифрі.

«На черзі – лікарні, відділки поліції, бібліотеки тощо. І цю інформацію ми також плануємо перевірити, як і дані щодо підключення у школах. Таким чином, Мінцифра отримає достовірну інформацію про реальне покриття і зможе на її основі приймати зважені рішення. Користувачі інтернету – покращити якість доступу у своєму регіоні. А оператори, у свою чергу, отримають дані для розширення та вдосконалення своїх мереж», − пояснюють у Міністерстві.

Нагадаємо, раніше команда президента Володимира Зеленського заявила, що 90 % українців не мають доступу до інтернету. Ці слова викликали жваве висміювання від користувачів інтернету. За даними соцопитувань, інтернетом в Україні користується понад половина населення.

Читайте також:

«Доступні ліки»: знайти аптеку тепер можна через новий онлайнсервіс
Відновити втрачені водійські посвідчення можна онлайн − постанова Уряду

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна Бровари