Український дім у Києві на день захоплять фольклорні колективи

image
15 Листопада 2019, 10:22
Поділитися:

17 листопада, за підтримки Департаменту культури КМДА, пройде III Київ-етно-мюзік-фест «Віртуози фолку». В Українському домі з ранку до пізнього вечора звучатиме українська музика і пісня від троїстої музики – до фолк-року.

Гості фестивалю матимуть можливість безкоштовно із 10:00 до 18:00 одночасно у двох залах почути понад 25 музичних колективів; відвідати виставки ексклюзивних колекційних робіт майстрів із виготовлення етномузичних інструментів і народних ремесл, взяти участь у майстер-класах, зробити селфі із відомими артистами, майстрами, композиторами.

Будуть представлені українські розмальовки-антистреси, одяг та мальована кераміка від Олесі Вакуленко; вироби із соломи майстрині з Луцька Марії Кравчук; проєкт “Виткані мрії” Олени Попової, авторські ляльки з кукурудзи та інших природних матеріалів Людмили Павлової; килими Ліани Лістуново; вишивки Ольги Костюченко. А також торбани та кобзи Юрка Фединського та Назара Божинського; електробандури Івана Ткаленка; авторські інструменти Василя Волівача; сімейства сопілок, окарин, пан-флейт Володимира Віхренка, Василя Нагірного, Костянтина Мітокару, Ярослава Лошака. Цього року свої роботи презентуватимуть і колективні учасники: студенти Миколаївського коледжу культури і мистецтв та майстри Львівської фабрики “Акрополіс”.

О 18:00 в гала-концерті візьмуть участь зіркові гості і лауреати фестивалю: Ніна Матвієнко, гурт «Божичі», Олена Кулик та ансамбль «ДНІПРО», The Doox, GG Гуляй Город, Кралиця & Folky Funky, Георгій Матвіїв та ансамблева група НАОНІ, Kolo Yolo, Zgarda, Петро Сказків і багато інших. Ведучі: Анна Заклецька та Юрій Доник.

Організатори обіцяють несподівані творчі дуети, зокрема виступ ансамблю “Кралиця” разом із фанковим гуртом “Folky Funky”, спільний номер ансамблю “Дніпро” та фолк-рокового гурту “The Doox” тощо. 

Київ-етно-мюзік-фест «ВІРТУОЗИ ФОЛКУ» впродовж трьох років об’єднує всіх, хто у своїй творчості звертається до скарбів української народної музики («автентиків», «академістів», представників сучасних музичних стилів), створює широкий майданчик для спілкування, а також відкриває нові цікаві імена.

Автор проєкту – співачка, народна артистка України Олена Кулик.
Організатор – Київський академічний ансамбль української музики «Дніпро».

Коли: 17 листопада, з 10:00 до 21:00.
Де: Український дім, вул. Хрещатик, 2.
Вхід вільний, вартість квитків на гала-концерт 100 – 300 грн. 

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ