Український борщ від американця — вдруге в Борисполі

image
28 Лютого 2023, 17:57
Поділитися:

В останній день зими до міста вдруге завітали представники громадської організації Help NGO, яка працює в різних країнах, надаючи гуманітарну допомогу після природних катаклізмів та під час військових конфліктів. 

«Наразі наш головний проект в Україні — приготування та роздача борщу в різних містах. Наш повар Ноа Сімс — американець. До цього він жодного разу не готував цю страву, але вивчив її спеціально для України. Він підтримує боротьбу українського народу за свою свободу, тому приїхав сюди, аби українці могли смакувати свою національну страву», — зазначила менеджер-організатор Help NGO Вероніка Костенко.

Починати було нелегко. Майже місяць пішов на пошук ідеального рецепту.

«Ми постійно спілкувалися з людьми, питали, що треба додати, як краще зробити. Так, спершу наш повар не додавав квасолю, а зараз це обов’язковий інгредієнт. Тепер борщ в американському виконанні дійсно виглядає як традиційна українська страва. І обов’язково із сметаною», — розповідає Вероніка Костенко.

Організація працює в Україні вже третій місяць. Їздять здебільшого по Київській області. Особливу увагу приділяють містам, які постраждали від бойових дій, таким як Буча та Ірпінь. Але не забувають і про інші. В Борисполі вони вже вдруге.

На початку проект замислювався, аби підтримати українців саме в зимові місяці, коли через перебої зі світлом не завжди була можливість готувати смачну гарячу їжу вдома. Але зараз став вже чимось більшим. Волонтери зізнаються, що їм дуже приємно бачити, як люди на них чекають. Тому продовжуватимуть проект і надалі.

Український борщ від американця — вдруге в Борисполі

Український борщ від американця — вдруге в Борисполі

Український борщ від американця — вдруге в Борисполі

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама