Українським зоомагазинам дозволили нагодувати 8 млн котів та собак

image
26 Березня 2020, 17:28
Поділитися:

Кабмін погодився з ініціативою Держпродспоживслужби та зняв заборону на діяльність закладів ветеринарної медицини, торгівлю препаратами та кормами для тварин під час карантину. Крім того, уряд змінив своє рішення і дозволив продаж пестицидів та агрохімікатів, насіння і садивних матеріалів.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

– Зняття обмежень на діяльність закладів ветеринарної медицини запобігатиме виникненню і розповсюдженню особливо небезпечних інфекційних захворювань серед домашніх та сільськогосподарських тварин, а також спалахів хвороб, спільних для людей і тварин, – йдеться в повідомленні.  

Зазначається, що зняття обмежень на торгівлю пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом сприятиме своєчасному проведенню весняно-польових робіт в Україні.

Нагадаємо, що київська влада ще раніше дозволила працювати зоомагазинам та іншим підприємствам за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Тим часом в інших містах країни поліція вже встигла оштрафувати працюючих торговців товарами для тварин. Так, на Львівщині у Червонограді місцеві правоохоронці склали протокол на продавця зоокрамниці за порушення правил карантину. Йому загрожує від 17 000 до 34 000 гривень штрафу.   

Раніше найбільші оператори ринку догляду за домашніми улюбленцями звернулися до влади з вимогою включити ветеринарні клініки та аптеки, зоомагазини та інші спеціалізовані точки продажу товарів для котів, собак, домашніх гризунів і птахів та інших домашніх тварин до списку підприємств, що продовжать роботу на час урядових обмежень, у зв’язку із пандемією COVID-19.

– За нашими даними в Україні проживає близько 8 млн котів та собак. Понад 50% продукції для домашніх тварин українці купують саме у спеціалізованих магазинах… Різка зміна корму на інший чи раптовий перехід на «їжу зі столу» може бути небезпечною для здоров’я та життя тварин, – зазначали оператори ринку догляду за домашніми улюбленцями.

 

 

 

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ