Українським дітям-переселенцям передали майже 70 тисяч книжок, – Мінкульт

image
9 Травня 2022, 18:11
Поділитися:

9 травня 2022 г. 18:05

У рамках благодійної акції дітям-переселенцям передали майже 70 тисяч примірників книжок. Близько половини з цієї кількості отримали маленькі українці, що вимушено виїхали за кордон через війну.

Про це KВ дізналася з повідомленняМіністерства культури та інформаційної політики України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

У відомстві зазначили, що у рамках благодійної акції “Українським дітям – українську книгу”, зокрема, на прохання українських посольств майже 25 тисяч книжок було відправлено до Польщі, майже 5 тисяч – в Австрію, понад 1 тисячу – в Румунію і майже 1 тисячу до Словаччини.

“Ще 25 тисяч книжок передали у Львівську область для потреб внутрішньо переміщених дітей. Також 8 тисяч книжок надійшли в міста Кропивницький, Тернопіль, Дрогобич, Чернівці та Кам’янець-Подільський”, – розповіли в Мінкульті.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У відомстві додали, що з початку реалізації ще одного проєкту “Книжки без кордонів” було надруковано близько 30 тисяч україномовних книжок для дітей, які вимушено виїхали за кордон. Підтримати проєкт “Книжки без кордонів” може кожен, деталі за посиланням.

Раніше KВ повідомляла, що станом на 9 травня у Київській області у всіх 69 територіальних громадах організовано навчання в школах. Дистанційно навчаються учні в 13 громадах, що були деокуповані або в яких велись активні бойові дії. Цьогоріч навчальний рік в освітніх закладах буде закінчуватися в різні терміни.

Читайте: На Київщині в онлайн-режимі навчаються понад 240 тисячі дітей, роботу організовано в 100% шкіл

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона