Українські спартанці: у ВСУ розповіли, як 80 військових стримували багатотисячне угруповання російських військ під Києвом, – ВІДЕО

image
15 Квітня 2022, 14:32
Поділитися:

Неподалік міста Києва 80 українським бійцям вдалося стримати багатотисячне угруповання російської армії, яке мало на меті прорватися до столиці через село Мощун.

Про це написав Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Facebook.

Всі знають історію про 300 спартанців. У цій війні ми маємо приклади мужності та професійності, про які теж повинен знати світ. 80 воїнів 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців стримали багатотисячне угруповання російських військ, які намагалися через село Мощун прорватися до Києва, – повідомив Залужний.

Ми маємо Telegram-канал. Не забувайте підписуватись, щоб завжди бути в курсі всіх важливих та актуальних подій Києва, області та України.

Головнокомандувач наголосив, що світ так само має знати про звірства росіян щодо мирного населення і про наш всенародний спротив окупантам.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українські захисники звільнили від окупантів село Мощун 21 березня. Також у ЗСУ розповіли про битву за Мощун на Київщині, який став форпостом на підступах до столиці. Відео про битву за Мощун у спогадах бійця 72-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України Олександра оприлюднив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Крім цього, ми писали, що у 85% убитих у Бучі, чиї тіла вже дістали з братських могил, є кульові поранення. Це свідчить про те, що російські окупанти вбивали людей умисно, а не випадково. Про це міський голова Бучі Федорук заявив у ефірі національного телемарафону #UA разом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua