Українські фільми для справжніх естетів

image
28 Травня 2021, 05:00
Поділитися:

У вас бувало таке, що дивишся якийсь фільм і чи не кожну хвилину хочеш поставити його на паузу, щоб зробити скріншот? У деяких картинах чарує просто все: кольори, одяг головних героїв, краса оточення та всілякі дрібнички, якими режисер наповнює кадр, щоб вибудовувалася цілісна картина. Дивишся такі стрічки і сам надихаєшся їхньою красою.
Ніколи не бачив такого кіно? Тоді тримайте підбірку українських фільмів, які зачарують не лише душу, а й око!

«Гуцулка Ксеня»
Від самої назви вже віє свіжістю Карпат та веселою атмосферою гуцульських мотивів!
До Ворохти з самої Америки приїздить юнак, який має надважливу місію – знайти тут наречену! Він отримав від батька заповіт, у якому говориться, що той отримає великий спадок тільки тоді, коли одружиться зі свідомою українкою. Чи вдасться хлопцеві відшукати справжнє кохання серед карпатських гір та полонин? Щоб дізнатися, треба дивитися. І ви точно не пошкодуєте, бо…
Фільм створений за мотивами колись забороненої однойменної оперети Ярослава Барнича. Режисерка Олена Дем’яненко змогла у своїй стрічці водночас і відтворити особливу атмосферу 30-х років, і приправити це все модерном. У фільмі грає музика із оперети відомого всім на Західній Україні автора. Але композитор Тимур Полянський створив аранжування, яке надає класиці сучасного звучання та особливого настрою. Також звучать пісні гуртів «Dakh Daughters» та «Даха Браха». Чи не кожен кадр з музикою – елемент кліпу, а пісні хочеться завантажити на власний смартфон, аби і не виринати з атмосфери оперети.
Молоді актори, що також співають, музичні номери у бродвейському стилі, іронія та елементи гротеску на фоні дивуючих око карпатських пейзажів – усе це в фільмі.
Не варто чекати якоїсь серйозної драми, філософських роздумів. Краще розслабитися та подивитися цей фільм. Точно піднімете собі настрій!«Коли падають дерева»
Кажуть, зараз модна стилістика дев’яностих? Дійсно, багато хто наслідує стиль кінця минулого століття: низькі джинси, стразики на спортивних костюмах, перші телефони-жабки та величезні сережки у вухах. А чи пробували ви зануритися в атмосферу українських 90-х? Ні? Подивіться фільм «Коли падають дерева» і буде вам занурення.

Дебютна стрічка Марисі Нікітюк показує не одну сюжетну лінію. Вона розповідає про складнощі життя дівчини-підлітка Лариси, і її хлопця Шрама та маленької сестрички Вітки. Фільм демонструє водночас і життя без прикрас, яким воно є насправді, і світ милих дитячих фантазій через погляд Вітки.

Фільм неоднозначний, він різний і часто змінює палітру фарб, якими малюється історія. Саме тому за ним цікаво спостерігати!

«Поліна і таємниця кіностудії»
Український фільм знятий спільно з Францією та Бельгією, а серед касту є сам Жан Рено! Вже зацікавило?
Маленька дівчинка нічого не знає про своє минуле, ні хто її батьки, ні звідки вона. Поліна мешкає зі своєю тіткою та двоюрідним братом, які тільки й думають, як же позбутися дівчинки, аби прибрати до рук її спадок: кіностудію. Чи вдасться Поліні дізнатися щось про своє минуле та пізнати ту саму таємницю кіностудії?
Казкова назва і такий же казковий сюжет, цікаві локації та операторські рішення точно порадують вас під час перегляду!«Захар Беркут»
Екранізація безсмертного однойменного твору Івана Франка!
У середньовічних Карпатах серед гір лежить невеличке поселення Тухля, на чолі з мудрим старійшиною Захаром Беркутом. І все добре, поки їхньому життю не починає загрожувати пихатий приїжджий боярин Тугар Вовк. А ще й до цього всього на Карпатські гори суне непереможне Монгольське військо на чолі з ханом Бурундою. На його шляху стоїть лише маленька Тухля.
У фільмі на ряду з українськими акторами грали й іноземні. Серед них Роберт Патрік(«Термінатор 2»), Томмі Фленаґан, “Хоробре серце”), Алекс МакНіколл, “13 причин чому”) та Поппі Дрейтон ( «Хроніки Шаннари»).
Стрічка здебільшого знімалась на Західній Україні, на фоні мальовничих пейзажів озера Синевир та Карпат. А оригінальний сюжет твору приправлений екшеном, що зробить перегляд ще цікавішим.
До речі, фільм ще йде в кінотеатрах, тож скоріш купуйте квитки і насолоджуйтеся!

Джерело: Макарів Діловий