Українська велоспільнота вимагає відставки президента Федерації велоспорту України Олександра Башенка

image
4 Липня 2019, 18:58
Поділитися:

4 липня прихильники велоспорту зібралися  біля Міністерства молоді та спорту, аби підтримати Ганну, домогтися відставки президента Федерації та й взагалі перезавантаження ФВУ.  

Про це повідомляє телеканал «Київ».

Образи з його боку на адресу чемпіонки Європейських ігор Ганни Соловей та погрози вигнати зі збірної набули шаленого розголосу. 

Ініціативна група разом з чемпіонкою зустрілася з Міністром, який також виказав повну підтримку гонщиці. 

«Я вважаю, що така поведінка неприйнятна. Вона є хамською не лише як до спортсменки, а й як до людини. Ні про який розрив контракту з Анною не може бути й мови, за спортивним принципом це людина, яка завоювала медаль на Європейських іграх. Вона повинна й далі готуватися до Олімпіади в Токіо-2020», – заявив міністр молоді та спорту Ігор Жданов.  

Міністерство не може звільнити Башенка, оскільки федерація – це громадська спілка. І усунути президента можна лише шляхом перевиборів в середині організації. Але робочу групу задля вирішення цих питань буде створено.

«Я одна нічого не зможу зробити. За мною підуть професійні гонщики, за мною підуть чемпіон Європи Гладиш Роман, неодноразова чемпіонка світу та Європи Любов Башева і багато інших. Але наразі ми не зможемо зробити це самі. І дуже потрібна ваша підтримка. Я дуже вдячна вам за підписи, за весь цей активний рух, і взагалі, що ви зараз зі мною. Дякую!!!» – звернулася чемпіонка  Європейських ігор-2019 з велотреку Ганна Соловей до учасників акції.


Next

Читайте також: Українські полісмени святкують свою 4-ту річницю

Читайте також: 7 липня киян запрошують до святкування Дня Дніпра на Оболоні

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV