«Українська стратегія Гройсмана»: на кого зроблено ставку

image
11 Червня 2019, 19:48
Поділитися:

В п’ятницю, 7 червня, партія «Українська стратегія Гройсмана» провела з’їзд, на якому представила першу десятку кандидатів у депутати на дочасних виборах до парламенту. Саме ці люди будуть формувати  коаліцію в новому складі Верховної Ради.

«Я іду в Раду не знову, а вперше — вперше з командою, яку я сформував», — заявив чинний Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Команда, яка відповідає суспільному запиту на результат

Аналізуючи першу десятку команди Гройсмана, можна констатувати, що вона абсолютно відповідає суспільному запиту на позитивні зміни в державі. До неї увійшли ті, хто вже довів свою ефективність. Крім того, це молоді люди. Середній вік першої десятки — 44 роки. Наймолодшому члену команди — 35. Сам Володимир Гройсман наймолодший український політик з досвідом роботи на керівних посадах у місцевому самоврядуванні — мер Вінниці, Уряді, парламенті — спікер ВРУ.

«Коли мені було 28, я хотів, щоб у рідному місті якість життя змінилась. У мене була чудова команда і я зробив все, щоб зміни стали відчутні. У 41 я відчуваю відповідальність за країну. Я вирішив, що не хочу бути гравцем чужої збірної. Тому вирішив сформувати власну команду «Українська стратегія», яка знає, як зробити швидкі зміни. Україна для мене — не просто місце на карті. Це 45 млн людей з можливостями. І кожен матиме змогу себе реалізувати: від дитини до літньої людини», — заявив Володимир Гройсман на з’їзді.

У команді Гройсмана – люди, які є ініціаторами успішніших змін в країні у сферах освіти, медицини, культури, економіки, фінансів, юстиції, врядування. Перша десятка виглядає так: Лілія Гриневич, міністр освіти і науки України, Олександр Саєнко, міністр Кабінету міністрів, Еміне Джапарова, перший заступник міністра інформаційної політики, Євген Нищук, міністр культури України, Павло Яблонський, депутат кількох скликань Вінницької міської ради, Сергій Марченко, колишній заступник міністра фінансів, Павло Петренко, міністр юстиції України, Андрій Тетерук, народний депутат України, Віктор Єленський, народний депутат України.

Досвід позитивних змін

Коротко розкажемо про окремих кандидатів в народні депутати. Отже, Лілія Гриневич — перша жінка–міністр освіти за часів незалежної України.  Саме вона змінила філософію шкільного навчання в бік компетентності і обізнаності учня із сучасним світом. «Освітня реформа — це марафон на десятиліття. Одна слабинка на цьому шляху — і вся праця десятків людей буде знівельована. Тому потрібні вартові змін. Ми не маємо права відступити назад. І тому я сьогодні тут, з цією командою», — пояснює своє бажання йти у парламент Лілія Гриневич.

Олександр Саєнко, Міністр Кабінету Міністрів, є наймолодшим членом команди Володимира Гройсмана. Йому — 35. Він — ідеолог і лідер реформи державної служби. «Я є прикладом того, що останніми роками сотні молодих людей приходять в Уряд, в місцеві органи влади. Ми разом почали змінювати систему, спільно проводити реформи, які конче необхідні нашій країні. І для мене важливо, щоб ці реформи не зупинялися, тому я став частиною команди «Української стратегії Гройсмана», — каже Саєнко.

Євгена Нищука, міністра культури України, довго представляти не треба. Завдяки його наполегливості та ініціативності  нині відроджується українське кіно, розвивається сучасна українська книжка; культура, мистецтво, традиції України стають знаними у світі. «Цей час неспокійний, і має великі виклики. Суспільству нав’язуються страхи, роздмухують тривоги і нав’язують безвихідь. І в цей час «народні» політичні «цілителі» обіцяють  прості способи покращити життя ще вчора, — зазначає Євген Нищук. — За таких умов здобути довіру людей можна з позицій відвертості, розуму, фаховості, досвіду, великої компетентності і відповідальності».

Павло Петренко, Міністр юстиції України, за час свого керування відомством, встиг розвинути мережу центрів безоплатної правової допомоги громадянам, ініціював відкриття і створення нових реєстрів даних, впровадив онлайн оформлення документів, укладання шлюбу тощо. А Сергій Марченко був співавтором змін до Бюджетного та Податкового кодексів, які збільшили фінансову спроможність і самостійність громад. В реформуванні медицини розробляв систему «гроші ходять за пацієнтом» і оплату медичної послуги, а не лікарняних стін чи ліжок.

Є у команді Володимира Гройсмана і люди з не урядових крісел. Зокрема, Павло Яблонський працює секретарем у Вінницькій міськраді. З 2015 року Вінниця входить до трійки кращих міст в Україні. А Віктор Єленський — науковець, релігієзнавець, доктор філософських наук, один з найбільш ефективних парламентарів з усіх працюючих у Верховній Раді. Зокрема, він доклав багато зусиль для створення Православної Церкви в Україні

Боротьба за Україну та українців

У команді «Української стратегії» є люди, що багато сил поклали на захист територіальної цілісності та суверенітету держави, захист прав українців у світі. Зокрема, це Еміне Джапарова — перший заступник міністра інформаційної політики. Кримська татарка, яка постійно виборює позиції України та інтереси українського і кримськотатарського народу на міжнародній арені. Андрій Тетерук був добровольцем на фронті, став командиром батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець». Затим відстоював права учасників АТО у Верховній Раді України.

За словами Прем’єра, «Українська стратегія Гройсмана» йде до парламенту, щоб забезпечити незворотність розпочатих змін, прискорити їх, зробити відчутними для людей. Головна мета — поліпшити життя людей в кожній громаді та розбудувати середній клас. А такими мають стати український вчитель, лікар, кваліфікований працівник, підприємець, фермер.

«Я сформував таку команду, команду не просто політиків, які можуть розповідати як і що має відбуватися, а команду тих людей, які глибоко розуміють, в чому є проблеми держави, як їх потрібно швидко вирішувати», — заявив на з’їзді глава Уряду Володимир Гройсман. — … Ми точно знаємо,  як потрібно робити ці зміни. Ми знаємо, що таке відповідальна політика. Я хочу стати спільно зі своєю командою успіхом українців. Нашим спільним успіхом. Я переконаний, що людям, які висловлять нам вотум довіри, не буде соромно за нашу роботу».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама