Україна повернула тіла 64 полеглих захисників

image
6 Жовтня 2023, 15:38
Поділитися:

6 жовтня 2023 г. 15:22

У п’ятницю, 6 жовтня, відбулася репатріація тіл військовослужбовців, які віддали свої життя за Україну. Вдалося повернути додому тіла 64 оборонців.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Сьогодні за результатами проведення репатріаційних заходів, українській стороні вдалося повернути на підконтрольну Уряду України територію тіла (останки) 64 загиблих (померлих) оборонців України”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що російській стороні передано тіла (останки) комбатантів, загиблих (померлих) у зв’язку із збройною агресією проти України.

У штабі зауважили, що ЗСУ забезпечують належне та безпечне перевезення тіл загиблих оборонців України до визначених державних спеціалізованих установ. Тіла передадуть представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам з метою організації і проведення процесуальних (слідчих) дій та судових експертиз, необхідних для встановлення осіб загиблих.

Нагадаємо, у серпні 2023 року Кабмін прийняв постанову про реалізацію експериментального проєкту щодо проектування Національного військового меморіального кладовища (НВМК) на території Гатненської сільської територіальної громади Фастівського району Київської області.

Читайте: Перша черга будівництва Національного військового меморіального кладовища буде здана до кінця 2023 року, – Мінветеранів

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона