Україна почала переводити на американське паливо третю АЕС

image
7 Липня 2022, 11:42
Поділитися:

Як повідомляє пресслужба Державної інспекції ядерного регулювання, до активної зони реактора енергоблока №3 Рівненської АЕС завантажили тепловидільні збірки від американської компанії Westinghouse.
Збільшення частки американського палива на енергоблоці буде відбуватися поетапно, аж поки воно повністю не витіснить російські ТВЕЛи.
Рівненська станція стала третьою АЕС в Україні, де використовуватиметься американське ядерне паливо. Зараз на ньому працюють два енергоблоки Південноукраїнської АЕС та чотири енергоблоки Запорізької АЕС (знаходиться на тимчасово окупованій території).

Україна експлуатує тепловидільні збірки Westinghouse з 2015 року на реакторах ВВЕР-1000. За цей час не було жодного порушення умов безпечної експлуатації енергоблоків. Розглядається можливість використання палива Westinghouse на реакторах типу ВВЕР-440, які встановлені на блоках №1 і №2 Рівненської АЕС.

З початком великої війни у лютому 2022 року Україна повністювідмовилася від російського ядерного палива.
ОдночасноУкраїна вирішила посилити співпрацю з Westinghouse. Компанія не лише має збільшити постачання ядерного палива, але й допомогти побудувати дев’ять нових енергоблоків АР1000. Перші два з них мають з’явитися на Хмельницькій АЕС.

Джерело: Ліга.net
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новини Ірпеня – головні і актуальні Ірпіньські
новини сьогодні на 04597.com.ua