Україна отримала 500 млн євро кредитних коштів макрофіну від ЄС

image
14 Грудня 2022, 15:57
Поділитися:

14 грудня 2022 г. 15:45

Це – черговий транш макрофінансової допомоги. Конкретніше, Україна отримала останній транш в рамках виняткової восьмої за ліком програми макрофінансової допомоги ЄС. Загальне фінансування за цією програмою становить 5 млрд євро. Кредитні кошти макрофіну зазвичай спрямовуються на фінансування найбільш нагальних видатків і мають підтримувати фінансову стабільність в Україні.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення уряду.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“З початку повномасштабної війни Європейський Союз надав Україні 7,2 млрд євро макрофінансової допомоги. Ці кошти допомогли впоратися з негативними економічними наслідками війни і зберегти стійкість фінансової системи в умовах повномасштабного вторгнення агресора. Дякую колегам з ЄС за послідовну та системну підтримку України”, – принагідно зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Кредитні кошти макрофіну зазвичай спрямовуються на фінансування найбільш нагальних видатків Держбюджету і сприятимуть підтриманню фінансової стабільності в Україні.

Перший транш у 2 млрд євро Україна отримала у жовтні 2022 року, другий транш обсягом 2,5 млрд євро надійшов у листопаді.

Як інформувала KВ, Рада Європейського Союзу (ЄС) досягла політичної угоди про збільшення фінансування Європейського фонду миру (EPF). Через EPF країни ЄС надають партнерам військову допомогу, зокрема й Україні: Фонд відшкодовує урядам витрати на військові постачання.

Читайте: Європейський фонд миру: Рада ЄС погодила збільшення фінансування на 2 мільярди євро у 2023 році

Фото: “БізнесЦензор – Цензор.НЕТ”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона