Україна отримає від Данії 19 винищувачів F-16

image
21 Серпня 2023, 11:23
Поділитися:

21 серпня 2023 г. 09:28

Вчора, 20 серпня, Президент України Володимир Зеленський у межах робочого візиту до Королівства Данія провів зустріч із Прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен. В рамках візиту було досягнуто домовленості про передачу Данією Україні 19 винищувачів F-16.

Про це KВ стало відомо з повідомлення на Офіційному інтернет-представництві Президента України Володимира Зеленського.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Ми домовилися про передачу Данією 19 винищувачів F-16. Це дуже потужна підтримка для нас. Уже починаються тренувальні місії. Ми разом сьогодні спілкувалися з нашими хлопцями й дівчатами, які навчаються й працюватимуть з F-16 тут, а потім – у нашому небі”, – повідомив Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів із Прем’єр-міністром Метте Фредеріксен.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зеленський зазначив, що українські воїни вмотивовані перемагати та з нетерпінням чекають, коли буде можливість захищати наше небо із застосуванням F-16.

“І дуже важливий сигнал, який сьогодні прозвучав, що всі робитимуть усе, щоб ми отримали перші літаки, щойно з’явиться можливість”, – додав Зеленський.

Також Зеленський подякував Метте Фредеріксен, усій урядовій команді та суспільству Данії за підтримку й солідарність з Україною.

Зазначається, що під час зустрічі йшлося про розширення тренувальних місій. Для цього вже готують інфраструктуру.

“Працюватимемо разом з іншими партнерами, щоб цей успіх для українського повітряного щита став іще більшим”, – зазначив Володимир Зеленський.

Крім того, під час зустрічі Володимир Зеленський і Метте Фредеріксен також обговорили можливості сил оборони України на полі бою. Президент акцентував, що допомога Данії в цьому одна з найвагоміших.

“Це і ППО, і артилерія, і снаряди, берегова оборона, “леопарди”, бронетранспортери, машини для розмінування. Ми працюємо над посиленням наших можливостей не лише на землі, а й на морі, в обороні наших портів. Це важливо для глобальної продовольчої безпеки”, – акцентував він.

Глава держави також відзначив допомогу Данії в реалізації Формули миру, адже саме в Копенгагені відбулася перша зустріч радників із питань національної безпеки та представників МЗС щодо роботи з імплементації Формули миру.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до Нідерландів у неділю, 20 серпня, повідомив, що літаки F-16 “будуть в українському небі”. Україна отримає 42 винищувачі після навчання українських пілотів та інженерів на них.

Читайте: Нідерланди нададуть Україні винищувачі F-16 після тренування пілотів, – Зеленський

Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона