Україна отримає 6,5 млн євро від Хорватії та Іспанії на розмінування

image
12 Жовтня 2023, 17:22
Поділитися:

12 жовтня 2023 г. 17:22

Хорватія виділить 5 млн євро на потреби гуманітарного розмінування в Україні. Ще 1,5 млн євро на ці ж потреби пообіцяв виділити Уряд Іспанії.

Про це, як стало відомо KВ, повідомляє Урядовий портал.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Зазначається, що про допомогу стало відомо під час проведення Міжнародної донорської конференції щодо гуманітарного розмінування в Україні, яка відбувається у Хорватії.

На цей захід зібрались представники понад 40 іноземних держав – міністри оборони, закордонних справ, посли та керівники іноземних організацій. Українську делегацію очолюєПерший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

“Прем’єр-міністр Республіки Хорватія Андрей Пленковичзаявив, що вже завтра Уряд цієї країни ухвалить надання Україні допомоги у гуманітарному розмінуванні в розмірі 5 мільйонів євро. Також Міністр закордонних справ Іспанії з питань Європейського Союзу та співробітництва повідомив, що Іспанія виділить 1,5 мільйона євро на підтримку гуманітарного розмінування в Україні”, – повідомила Юлія Свириденко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, що раніше Україна і Хорватіяпідписалиміжурядову угоду про співробітництво в сфері розмінування.

Читайте: Швейцарія вкладе 100 млн франків урозмінуванняУкраїни

Нагадаємо, за минулий місяць підрозділи з розмінування Державної спеціальної служби транспорту виявили, вилучили та знешкодили 12582 вибухонебезпечних предметів. Розміновано територію площею 7982,21 га.

Читайте:Підрозділи з розмінування за місяць знешкодили 12,5 тис. вибухонебезпечних предметів, – Генштаб ЗСУ (фото)

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона