Україна оскаржуватиме перенесення Євробачення за кордон

image
20 Червня 2022, 08:38
Поділитися:

Мінкультури з НСТУ та українськими переможцями Євробачення вимагає перемовин для пошуку спільного рішення, повідомляє Погляд.
Україна не згодна з характером прийняття рішення Європейської мовної спілки і планує оскаржувати перенесення Євробачення за кордон. Про це йдеться в спільній заяві міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, голови правління АТ НСТУ Миколи Чернотицького та переможців Євробачення 2004, 2016 і 2022 років – Руслани Лижичко, Джамали та Олега Псюка (гурт Kalush).

“Україна вважає, що має всі підстави на проведення подальших перемовин та знаходження спільного рішення, яке буде задовольняти всі сторони”, – заява щодо рішення ЄМС про відмову проведення Євробачення-2023 в Україні

Також у заяві зазначається, що Україна чесно виграла Євробачення-2022 та виконала наразі всі умови в зазначені терміни щодо процесу погодження його проведення в Україні – надала відповіді та гарантії по безпековим нормам та можливі місця проведення конкурсу.

“Проведення Євробачення-2023 в Україні – це потужний сигнал для всього світу, що він підтримує Україну зараз. Ми будемо вимагати змінити це рішення, тому що вважаємо, що зможемо виконати всі взяті на себе зобов’язання, про що було неодноразово наголошено Європейській мовній спілці. Тому ми вимагаємо додаткових перемовин щодо проведення Євробачення-2023 в Україні”, – заява щодо рішення ЄМС про відмову проведення Євробачення-2023 в Україні
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новини Ірпеня – головні і актуальні Ірпіньські
новини сьогодні на 04597.com.ua