Україна очікує на спільне рішення партнерів щодо передачі сучасних танків – Володимир Зеленський

image
12 Січня 2023, 10:40
Поділитися:

12 січня 2023 г. 10:25

Президент Польщі Анджей Дуда під час візиту до Львова заявив, що Варшава ухвалила рішення передати Києву роту танків Leopard 2 в межах міжнародної коаліції. Також президент Гітанас Науседа зазначив, що Литва має намір спрямувати в Україну системи протиповітряної оборони і зенітні установки. Президент Володимир Зеленський сподівається на спільне рішення країн-партнерів щодо передачі сучасних танків для посилення ЗСУ після ухвалення відповідного важливого рішення Польщею.

Про це KВстало відомо з повідомлення на офіційному інтернет-представництві президента Володимира Зеленського.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Справді, є дуже позитивні сигнали й дуже позитивні рішення. Ми очікуємо об’єднаного рішення. Одна держава “Леопардами” нам не зможе допомогти, тому що ми боремося з тисячами танків російської федерації. Наші люди вже показали, що вони міцніші навіть за російські танки. Але мені здається, що нашим партнерам треба берегти наших людей, бо це скарб і потенціал перемоги в цій війні, а не шкодувати ту чи іншу кількість танків для передачі нашій державі. Думаю, що так і станеться”, – зазначив Володимир Зеленський.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що нещодавно його держава ухвалила рішення про передачу Україні танків “Леопард”.

“Їх буде надано в межах коаліції, бо ви знаєте, що необхідно отримати певні офіційні згоди. Але спочатку нам потрібно побудувати міжнародну коаліцію, і ми ухвалили рішення про формування цієї міжнародної коаліції”, – розповів він.

Анджей Дуда висловив сподівання, що невдовзі й інші країни нададуть Україні новітні танки.

Також Дуда уточнив, що Польща планує передати “роту танків”. Згідно зі стандартами НАТО танкова рота – це 14 машин.

Володимир Зеленський зазначив, що Україна сподівається на подальший рух у підтримці на шляху євроатлантичної інтеграції.

“На сьогодні просто підтримки України від колег у НАТО і просто підтримки у вигляді риторики про відкриті двері недостатньо. А саме – недостатньо для мотивації нашої держави, а якщо бути ще конкретнішим – недостатньо для мотивації наших воїнів. Тому нам потрібні кроки вперед. Ми дуже очікуємо потужних кроків. Ми очікуємо на щось більше, ніж просто відкриті двері”, – сказав Зеленський, відповідаючи на запитання, чого Україна очікує від саміту НАТО в липні 2023 року у Вільнюсі.

Крім того, Зеленський повідомив, що Литва передасть Україні зенітні системи.

Нагадаємо, Франція ухвалила рішення передати Україні легкі танки колісні танки AMX-10 RC та бронетранспортери Bastion. Однак наразі невідомо про обсяги та терміни запланованих поставок.

Читайте: Франція передасть Україні легкі танки і бронетранспортери

Фото: Офіційне-інтернет представництво президента України

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона