Угорські парламентарі передали Києву 15 генераторів, – ФОТО

Угорські парламентарі передали Києву 15 генераторів, – ФОТО
24 Січня 2023, 11:27
Поділитися:

Угорська делегація на чолі з лідером політичної партії «Momentum» Ференцом Геленчером передали Києву 15 генераторів.

Про це йдеться в повідомленні Київської міської державної адміністрації.

Угорщина передала Києву 15 генераторів, КМДА

Ще більше важливих та актуальних новин на нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Скоріше долучайтесь та читайте.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, в умовах війни підтримка наших іноземних колег є необхідною та дуже своєчасною.

Щоденно окупанти наносять артилерійські та авіаудари по нашим енергооб’єктам. І в цей час російського енерготерору нам допомагають іноземні партнери, які надають генератори та мобільні електростанції. Ми, зі свого боку, продовжуємо налагоджувати міжмуніципальну співпрацю з європейськими містами та парламентарями, які підтримують нашу проєвропейську позицію та готові допомагати аж до нашої Перемоги. Зокрема, наші угорські колеги, окрім суттєвої допомоги у літньому відпочинку дітей-киян, з початку війни допомагали українцям Закарпаття та нашим переселенцям в Угорщині. А сьогодні вчергове привезли до Києва 15 генераторів для міста. Разом ми вистоїмо і переможемо – деокупуємо всі українські території та назавжди позбудемось кремлівського диктаторського режиму, який тероризує всю Європу, – наголосив Володимир Бондаренко.

За словами заступниці голови КМДА Ганни Старостенко, весь демократичний світ об’єднався задля боротьби з країною-агресором, яка несе розруху та чинить геноцид українського народу.

Угорщина передала Києву 15 генераторів, КМДА

Угорщина передала Києву 15 генераторів, КМДА

З перших днів війни міська влада співпрацює з європейськими партнерами та волонтерськими організаціями, які надають гуманітарну допомогу українцям. Нам важливо отримати максимальну підтримку демократичної спільноти задля боротьби з окупантами. Війна в Україні несе загрозу не лише для нашого народу та державності, вона є небезпечною для всієї Європи. І тільки разом, у співпраці та взаємодопомозі, можливо здобути Перемогу, – додала Ганна Старостенко.

Також ми повідомляли, що у столиці, попри відключення світла, буде стабільне водопостачання. Адже Київводоканал отримав генератори від ЮНІСЕФ для забезпечення своїх об’єктів автономними джерелами живлення.

Окрім того, розповідали раніше про те, що Ірпінь на Київщині отримав гуманітарний вантаж від португальського міста-побратима Кашкайша. Туди увійшли обігрівачі, генератор та багато іншого.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua