«Учнівська ліга «Здорова Україна» – як змагалися 6-класники громади

«Учнівська ліга «Здорова Україна» – як змагалися 6-класники громади
11 Квітня 2024, 12:03
Поділитися:

П’ятниця 5 квітня запам’ятався для 6-класників Кагарлицької громади спортивними іграми, змаганнями і різними емоціями – від радості перемоги до відчаю, розчарування, надії і несамовитого бажання стати кращими у грі.

Спортивний захід для шестикласників відбувся у приміщенні фізкультурно-оздоровчого комплексу, стіни якого пам’ятають насичені змагання й тримають потужну дитячу енергетику, і де директор – і прекрасний господарник, і менеджер, і керівник.

Хто між собою змагався?

11 команд із 11 навчальних закладів взяли участь у змаганнях: Кагарлицький ліцей №1, команда «Соколята»; Кагарлицький ліцей №2 «Дашенківці»; Кагарлицький ліцей №3; Кагарлицький ліцей №4 «Стріла»; Буртівська гімназія «Старт»; Мирівський ліцей «BobCat»; Переселенська гімназія «Титани»; Ставівська гімназія «Козаки»; Слобідська гімназія «Веселка»; Черняхівська гімназія «Лідер»; Шубівська гімназія «Орлята».

Здоровий і сильний – це модний і сучасний

Ведучі заходу Даріна Даниленко та Оксана Шершень зауважили: «Бути здоровим – значить бути веселим, життєрадісним, з надією зустрічати новий день, відчувати себе щасливим. Сьогодні ми зібралися, щоб позмагатися силою та спритністю».

Навіть у цей непростий час фізична культура та спорт залишаються пріоритетними напрямками діяльності закладів освіти, а бути здоровим та сильним – означає бути модним та сучасним.

Ведучі висловили вдячність Збройним Силам України за можливість для учнів тренуватися та виступати на спортивних змаганнях, прославляти Україну на спортивному фронті міжнародних арен. Усі вшанували пам’ять загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації хвилиною мовчання.

Подякували ЗСУ за можливість змагатися дітям

У заході взяли участь Кагарлицький міський голова Олександр Панюта, який привітав дітей, побажав яскравих перемог та подякував воїнам Збройних Сил України, які тримають для дітей небо і дають можливість їм розвиватися; начальник відділу молоді і спорту Кагарлицької МТГ Анастасія Іванюта; організатором виступила Оксана Шершень, консультант КУ КМР «Центр професійного розвитку педагогічних працівників».

Змагання – запеклий процес

Розпочалися запеклі спортивні змагання. Скільки емоцій це принесло!..

Тут використовувалися і волейбольні м’ячі, й тенісні ракетки та м’ячики, стійки-конуси, фішки для розмітки, гімнастичні палиці тощо. А поспостерігати за тренерами – вчителями фізичної культури – то окреме задоволення: то якісь хлопчиська і дівчиська, дарма, що паспорт малює іншу цифру! Тут не зайве їх і назвати: Роман Довгоп’ят, Борис Потайчук, Лідія Бабич, Сергій Комлик, Віктор Дудар, Айше Авамілєва, Оксана Криницька, Валерій Ігнатович, Олександр Босенко, Сергій Назаренко, Антоніна Таран.

Якого фізрука діти носили на руках?

Змагання принесли такі результати:
І місце – Кагарлицький ліцей №1 «Соколята».
ІІ місце – Кагарлицький ліцей №3.
ІІІ місце – Черняхівська гімназія «Лідер».

Очільник Кагарлицької громади радо вітав усіх дітей із результатами, які вони продемонстрували, і нікого не залишив без подарунка.

Переможці І, ІІ, ІІІ місць отримали кубки, медалі, грамоти та м’ячі. Всі ж інші принесли в свої школи грамоти та м’ячі для спортивного розвитку. Відрадно, що міський голова відзначив і всіх учителів фізичної культури грамотами і вдячністю за хорошу роботу.

Неочікувано 6-класники Кагарлицького ліцею №1 підхопили свого фізрука на руки! Вдячні учні Романа Довгоп’ята, які його люблять і поважають, продемонстрували усім своє захоплення вчителем. А це дорогого вартує.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна