Учнів та вчителів Київщини, які цього потребують, активно забезпечують гаджетами – брифінг КОВА (ВІДЕО)

image
30 Серпня 2023, 12:43
Поділитися:

У 2022 та 2023 роках активно тривав процес забезпечення педагогів та дітей гаджетами. Мова йде про ноутбуки та планшети. Про це розповіла під час брифінгу заступниця голови Київської ОДА Жанна Осипенко.

«За сприяння Київської обладміністрації та підтримки Фундації Олени Зеленської, першої леді України, Міністерства освіти і науки України, а також благодійних організацій, міжнародних донорів, обласного бюджету вчителі й учні Київської області отримали 8764 ноутбуки та 2400 планшетів. Зокрема, 1000 планшетів передали наші партнери з регіону Іль-де-Франс», – повідомила Жанна Осипенко.

Пристрої розподілили між опорними закладами для учнів, які цього потребують і не мають техніки для навчання.

Крім того, за допомогою міжнародних донорів у деокупованих громадах Київщини створені та функціонують 18 цифрових освітніх центрів. Вони діють на базі закладів культури або інших установ органів місцевого самоврядування. Учні, які не мають можливості доєднатися до онлайн-навчання, можуть прийти в такий центр і працювати.

Також за рахунок коштів обласного бюджету придбали та передали для предметних кабінетів закладів освіти 107 комплектів мультимедійного і комп’ютерного обладнання.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація