Учні переяславського ліцею навчатимуться деякий час у місцевому університеті

image
25 Січня 2023, 15:50
Поділитися:

Фото з мережі Інтернет

У вівторок, 24 січня, більше 400 учнів академічного ліцею імені Івана Мазепи повернулися до очного навчання в аудиторіях Університету Григорія Сковороди у Переяславі

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з покликанням на “Переяслав City“.

Понад 400 учнів 5-11 класів академічного ліцею імені Івана Мазепи навчатимуться офлайн протягом трьох тижнів на базі університету, поки його студенти на канікулах. На випадок повітряної тривоги у виші є просторе облаштоване укриття.

Зазначимо, що відділ освіти звернувся до керівництва університету з проханням надати можливість навчатися очно у приміщенні закладу під час канікул. 

Начальник відділу освіти Петро Ярмоленко запевняє:

У цьому особиста заслуга ректора Віталія Коцура. Можна було знайти тисячу причин, чому ні, але він знайшов можливість і пішов назустріч.

Директор ліцею Олександр Батрак та ректор університету Віталій Коцур кілька днів займалися організаційними питаннями, прораховували, як розмістити дітей. У відведених аудиторіях налічується близько 450 місць – якраз стільки ж і учнів середньої та старшої ланки навчається у ліцеї.

Віталій Коцур сказав:

Чужих дітей не буває, і, якщо є така можливість, поки студенти не навчаються, університет радий допомогти. Ми живемо в одному місті та повинні підтримувати один одного.

Нагадаємо, що 24 січня у Переяславському відділку поліції відбулася акція зі здачі крові, до якої долучилися поліцейські та добровольці ДФТГ №2.



Читати “Моя Київщина” у Telegram




Джерело