У застосунку “Київ Цифровий” відновлено сервіси для оплати проїзду, – КМДА

image
15 Травня 2022, 15:09
Поділитися:

15 травня 2022 г. 15:05

Столична влада продовжує підготовку до відновлення платного проїзду в комунальному громадському транспорті. Від сьогодні для киян доступні сервіси придбання QR-квитків і транспортних карт у міському застосунку “Київ Цифровий”. Наступним етапом, за словами столичних чиновників, стане впровадження оплати проїзду банківською карткою в наземному транспорті.

Про це KВ стало відомо із повідомлення на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Так, столична влада повідомляє, що відсьогодні міський застосунок “Київ Цифровий” уже відновив сервіси QR-квитків і транспортних карт, щоб користувачі могли придбати поїздки заздалегідь.

Крім того, КМДА розповіла про деталі повернення розділу оплати проїзду:

користувачі, які мали поїздки на транспортних картах, уже можуть переглянути їх у застосунку. Якщо з 24 лютого карту валідували у транспорті, поїздки у рідкісних випадках могли помилково списатися. Вони автоматично повернуться на карти протягом місяця;

користувачі, які мали проїзні на березень, 16 травня автоматично отримають проїзні на червень у застосунку;

користувачі, які станом на 24 лютого мали дійсні QR-квитки, 16 травня отримають квитки в застосунку. Термін дії квитків повністю відновиться – на 15 днів. Як і раніше, QR-квитками у застосунку можна ділитися з друзями або родичами.

“Наступним етапом стане впровадження оплати проїзду банківською карткою в наземному транспорті”, – повідомив керівник цифрової трансформації Києва (CDTO), заступник голови КМДА Петро Оленич.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, що “Київ Цифровий” – міський застосунок, що був адаптований до умов воєнного стану, поступово повертає сервіси за потребами містян. Застосунок доступний для завантаження в App Store і Google Play.

Як повідомляла *КВ, 24 лютого місто зробило проїзд у метро та наземному громадському транспорті безкоштовним для евакуації мешканців із Києва. Поїздки на транспортних картах були збережені, а QR-квитки — “заморожені”. Відновлення електронної оплати за проїзд у комунальному громадському транспорті відбудеться вже завтра, 16 травня.

Читайте: Від 16 травня проїзд громадським транспортом у Києві стане знову платним

Фото: сторінка “Київ цифровий” у Facebook

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона