У ветеранському центрі презентували курси для ветеранів (відео)

У ветеранському центрі презентували курси для ветеранів (відео)
23 Вересня 2024, 19:14
Поділитися:

20 вересня у Борисполі, на Головатого, 15, у ветеранському хабі зібралися військові, ветерани, дружини захисників та представники влади, серед яких заступниця Бориспільського міського голови Людмила Бистра, начальник управління соціальної та ветеранської політики Надія Семчик та інші. Завітали на захід і «Вісті».

Микита Гавриленко презентував «Курс» — це онлайн-платформа по працевлаштуванню захисників та членів їхніх родин.

«Активно ми функціонуємо з початку літа 2024 року. А сам проєкт почав розроблятися близько року тому, — розповідає Микита Гавриленко. — «Курс» поєднує навчання та працевлаштування ветеранів та їхніх рідних. 

У ветеранському центрі презентували курси для ветеранів (відео)

Є різниця між цією платформою та іншими. Наприклад, на сайтах з пошуку вакансій ти бачиш вакансію, вимоги, умови праці та рівень заробітної плати. А от на нашій платформі kurs.in.ua ми даємо розуміння, чим саме потрібно займатися на конкретній посаді, адже є навчальний компонент, таке собі онлайн занурення в конкретну професію. Кандидат починає стажування за спеціальністю за допомогою смартфона. Все це можна зробити до співбесіди, щоб зекономити людині час, щоб вона мала чітке розуміння, у чому полягає суть роботи за даною вакансією. Це можна зрівняти з початковим навчанням професії на новій роботі.

Ми сфокусувалися саме на робітничих спеціальностях, де можна отримати роботу без досвіду. Це можливість змінити спеціалізацію.

Також у перспективі є ІТ-навчання. Проте оскільки воно довге, триває близько півроку, у бажаючих долучитися до цієї сфери діяльності повинен бути запас коштів, оскільки навчання безкоштовне, а людині потрібно за щось жити, харчуватися. Ми розуміємо, що в майбутньому для таких людей потрібна буде стипендія. Адже не всі можуть собі дозволити життя півроку без зарплати. Саме тому у нас наразі йдуть переговори із однією з ІТ-компаній, яка надає курси для ветеранів, про те, щоб вона забезпечила стипендією ветеранів на період навчання.

Також ми розглядаємо питання працевлаштування ветеранів на комунальні підприємства. Наприклад, у Вінниці зацікавилися цією пропозицією, тому у жовтні плануємо конференцію роботодавців Вінниці, де будуть запрошені представники комунальних підприємств.

Що стосується географії, ми співпрацюємо з такими містами: Київ, Бориспіль, Одеса, Вінниця, Тернопіль, Кропивницький, Хмельницький, Полтава, а також наразі ведуться переговори про співпрацю зі Львовом».

У ветеранському центрі презентували курси для ветеранів (відео)

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама