У Верховній Раді відкрито виставку картин переяславської художниці

image
24 Квітня 2019, 09:41
Поділитися:

У Верховній Раді відкрито виставку картин переяславської художниці
Автор Visnik, Опубліковано: Квітень 24th, 2019

 

.

23 квітня у парламенті відкрито експозицію “Тiнi предкiв. Корiння” художниці Олександри Федорук

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з покликанням на прес-службу Верховної Ради України.

В кулуарах першого поверху будинку Верховної Ради України за підтримки народного депутата України Ігоря Котвіцького представлено експозицію “Тiнi предкiв. Корiння” художниці Олександри Федорук. Участь у відкритті виставки взяла і генеральний директор Національного заповідника “Софія Київська” Неля Куковальська.

.

Художник-реставратор монументального живопису у Софiї Київській Олександра Федорук через низку асоціативних уявлень створює прадавні  жіночі образи, що споглядають з минулого і ніби передають своїм нащадкам мудрість предків.

Художниця працювала викладачем живопису в Дитячій художній школі міста

.

Переяслав-Хмельницький, а також арт-терапевтом в Центрi соціального захисту iнвалiдiв. У 2017 роцi долучилась до команди художників-реставраторів живопису та поліхромної скульптури у Національному художньому музеї України.

За останні 6 років Олександра Федорук, як головний художник, розписала більше десяти храмів в містах Києві і Переяслав-Хмельницькому, а

.

також в Переяслав-Хмельницькому районі.

Ознайомитися з експозицією можна протягом пленарного тижня з 23 до 26 квітня 2019 року  в кулуарах І поверху будинку Верховної Ради України (вул. М. Грушевського, 5). Вхід за картками акредитації.

Джерело: Вісник Переяславщини