У великому ДТП під Києвом підозрюють водія, що заснув за кермом вантажівки

У великому ДТП під Києвом підозрюють водія, що заснув за кермом вантажівки
15 Квітня 2024, 15:13
Поділитися:

Слідчі поліції Києва оголосили про підозру чоловікові, який 14 квітня 2024 року вчинив масштабну ДТП на Брест-Литовському шосе. Тоді зіткнулися шість автівок, травмувалися восьмеро людей, а все через те, що водій вантажівки заснув за кермом.

Про це КВ дізналася з повідомлення поліції Києва.

“Встановлено, що водій вантажного автомобіля «MAN» заснув за кермом та здійснив зіткнення із задньою частиною попутного мікроавтобуса, внаслідок чого, водій мікроавтобуса втратив керування та допустив зіткнення із ще чотирма іномарками. Всього у дорожній аварії травмувалися 8 людей”, – сказано в повідомленні.

Йдеться про подію 14 квітня, коли на 17-му км Брест-Литовського шосе зіткнулися шість автомобілів. Слідчі з розслідування ДТП столичного главку поліції встановили, що 53-річний керманич вантажівки «MAN» заснув за кермом та здійснив зіткнення із задньою частиною попутного мікроавтобуса «Мерседес Спрінтер». Водій останнього транспортного засобу, в свою чергу, втратив керування та допустив зіткнення із ще чотирма іномарками. Внаслідок зіткнення, постраждали восьмеро пасажирів мікроавтобуса «Мерседес», віком від 26 до 83 років, медики їх госпіталізували до лікарні.

Поліцейські затримали водія вантажівки у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі, за процесуального керівництва прокуратури йому оголосили про підозру за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. Слідчі також звернулись до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Водієві може загрожувати до восьми років позбавлення волі.

Читайте: В Ірпені загинув велосипедист, що знехтував правилами дорожнього руху

Фото: Національна поліція

КиївВлада

Автор: Олексій Ігнатьєв

Джерело: КиївВлада