У Великій Димерці урочисто відкрили кімнату патріотичного виховання молоді

image
26 Квітня 2019, 16:26
Поділитися:

За майже 470 років із часу першої письмової згадки про Велику Димерку, відкриття кімнати стало першим кроком до створення у майбутньому краєзнавчого музею селища. 

Кімната патріотичного виховання

Ініціаторами облаштування кімнати стали голова місцевої ветеранської організації, колишній офіцер Валентин Кузьмик, заступник голови цієї організації, відома українська народна майстриня Ніна Федірко та заслужений художник України Микола Юхта. Саме завдяки їхньому нестримному ентузіазму, неабиякій наполегливості й удалося довести справу до логічного завершення. Микола Юхта здійснював художнє оформлення, допомагали фінансово небайдужі люди, місцеві підприємці Віталій Долінський та Євген Стеценко (депутат Великодимерської селищної ради).

Перше слово від Валентина Кузьмика

Півтора роки тривали пошукові роботи, збір інформації, її оформлення. У невеличкій кімнаті розміром лише 17 квадратних метрів, розташованій у приміщенні місцевого комунального підприємства, розміщені стенди, присвячені історії Великої Димерки – участі вихідців села у Другій світовій війні, у афганській військовій епопеї. Окремі стенди розповідатимуть підростаючому поколінню про героїв-чорнобильців. Не обійшли увагою страшні роки Голодомору, становлення Великої Димерки як сучасного, із значним економічним потенціалом селища міського типу, його культурні та спортивні досягнення.

Зібраний матеріал міститься не лише на стендах, але й через брак площі – у численних папках, які Ніна Федірко демонструватиме відвідувачам кімнати. А ними, насамперед, будуть учні Великодимерської школи. Перші заняття з патріотичного виховання пані Федірко, яка підготувала з власної ініціативи ще й звуковий супровід екскурсій, проводитиме сама, але планує, щоб це у майбутньому робили учні.

Ніна Федірко демонструє оформлені матеріали в папках

На відкритті кімнати патріотичного виховання побували голова Броварської районної ради Сергій Гришко, очільник Великодимерської селищної ради Анатолій Бочкарьов, голова районної ветеранської організації Володимир Брюхов, представники громади.

Усі присутні висловили щире захоплення результатом роботи. Анатолій Бочкарьов наголосив, що це перший крок до створення у громаді Центру духовного та патріотичного виховання.

Гості нагородили Валентина Кузьмика, Ніну Федірко та Миколу Юхту відзнаками та цінними подарунками райради та райдержадміністрації, голова селищної ради вручив їм грошові заохочення. Микола Юхта отримав орден «Знак пошани Броварської райради» ІІ ступеня.

Сергій Гришко вітає Миколу Юхту

Анатолій Гаркуша

ФОТО – автора

Джерело: Трибуна Бровари