У центрі столиці відкрилася виставка творів, написаних під час ізоляції

image
4 Червня 2020, 15:30
Поділитися:

У Щербенко Артцентрі презентують персональний виставковий проєкт майстра абстрактного живопису Миколи Кривенка «Рожевий тукан на світанку». До нього увійшла серія його непредметних полотен та бронзова фігуративна скульптура.

– Рожевий тукан на світанку, це – фрескоподібні палімпсести, як прагнення творчої свободи та глумління зі здорового глузду… – говорить сам митець.

Основа експозиції – живописні полотна, створені за останні кілька місяців під час карантинної ізоляції, та лише деякі з них у 2018. Митець зустрівся з реальністю власної та вимушеної ззовні самоізоляції, що призвело його до глибокого занурення у внутрішній світ. Живописець повернувся і до притаманного йому раніше заглиблення у східну філософію й переніс на полотно її характерні легкість та медитативність. Робота з кольором переходить з площини побудови композиції у дослідження глибинних буттєвих категорій.

Також в експозиції представлена фігуративна скульптура «Скок», створена ще у кінці 80-х років. Це наскрізна лінія практики митця, що об’єднала різні періоди та стилі його мистецтва. Фігуратив та абстракція, скульптура та полотна, форми та кольори, 80-ті та 2020 проєкт стає органічним симбіозом довготривалих трансформацій та експериментів митця.

Виставка відкрита з 4 червня. Вхід вільний з 11:00 до 20:00.
Адреса Щербенко Арт Центру: вулиця Михайлівська, 22-в.
В експозиції може знаходитися не більше 10 людей одночасно. Відвідувачів закликають користуватися захисними масками.


Микола Кривенко
Закінчив Республіканську художню школу в 1969 р. та графічний факультет Київського державного художнього інституту в 1978 р. Навчався у Григорія Гавриленка. Учасник 1-ї виставки нонконформістів у Києві (1975). Член Спілки художників України, член творчої групи «Живописний заповідник».

Нагадаємо, які галереї та музеї у Києві відкрилися для відвідувачів.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ