У центрі Києва «повісили» Путіна

image
16 Березня 2019, 01:41
Поділитися:

Публічний трибунал над президентом країни-агресора Володимиром Путіним влаштували українські та кримськотатарські громадські діячі під будівлею МЗС на Михайлівській площі.

Учасники акції сконструювали імпровізовану дерев’яну шибеницю, на якій повісили ляльку-мотанку у вигляді Путіна майже у повний зріст.

Під час повішання правозахисники вкотре зачитали повний список репресованих і зниклих безвісти кримців, що чинили спротив кремлівській окупації. У такий спосіб активісти вирішили привернути увагу суспільства до проблеми анексованого півострова та ще раз нагадати: Крим – це Україна.

«Ми відчуваємо свою політичну місію в тому, щоб повертати увагу громадськості до цієї проблеми. І така форма, можливо трохи театралізована, трохи радикалізована, вона звичайно спрямована і на молодь, з тим, щоб привернути їх увагу до того, що, на жаль, цю проблему старше покоління залишить їм, і їм також доведеться над цим думати, і повертати Крим до складу України», – сказав керівник аналітичного центру «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко.

Читайте також: 30 березня на Софійській площі розпочнеться фестиваль «Французька весна»

Читайте також: 16-17 березня автобуси № 31 і 101 та тролейбус № 34 курсуватимуть за зміненим маршрутом

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV