У центрі Києва будівельна компанія зносить 130-річний флігель під виглядом реставрації, – активіст

image
15 Травня 2023, 11:42
Поділитися:

15 травня 2023 г. 11:24

У центрі столиці, на Рейтарській, 37 будівельна компанія “Нест” зносить 130-річний флігель під виглядом реставрації. За даними активістів, дії забудовника незаконні і є навіть кримінальне провадження.

Про цеKВ стало відомо з допису активіста на Фейсбуці.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“У будинку під номером 37 будівельна компанія НЕСТ вирішила проводити “реставрацію зі Знесенням дворових будівель”.

Згідно інформації Департаменту охорони культурної спадщини КМДА як основна № 37, так і дворова будівля 37а є пам’ятками історії місцевого значення. Проект Знесення історичних будівель пам’яток Департаментом не погоджувався”, – пише Дмитро Перов.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

При цьому, вказує автор допису, руйнування 130-флігеля триває, а фасадну будівлю вже позбавили внутрішніх вікон та готують до демонтажу.

“За проектом архітектурних перетворень – від пам’ятки має лишитись лише фасад і то – суттєво видозмінений”, – каже Перов.

Видання “Наш Київ” додає з посиланням на активістів, що будівельна компанія хоче пришвидшити демонтаж, тому працює без вихідних.

Разом з тим відомо, що після звернення депутатки Київради Ксенії Семенової поліція відкрила кримінальне провадження стосовно руйнування чи пошкодження об’єктів культурної спадщини.

Флігелю будівлі на Рейтарській, 37 вже майже 130 років, у ньому мешкав громадський діяч і письменник Микола Шаповал, а також тут розташовувалася Київська повітова земська управа.

Читайте: У Департаменті культурної спадщини КМДА вважають, що МКІП не поспішає захистити від знесення “Будинок з комахами”

Фото: ФБ Дмитра Перова

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона