У центрі Ірпеня жінки провели акцію проти насильства «Червоне взуття» (фото)

image
25 Листопада 2021, 19:55
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Сьогодні на центральній площі Ірпеня в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбувся флешмоб «Червоне взуття» («Red Shoes»), організований громадським об’єднанням «Асоціація жінок України “Дія”. Приірпіння». Учасниці події принесли на площу червоні туфлі, босоніжки, черевички, чобітки.

«Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”. Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Нагадаю, що авторами/ками ініціативи “Red Shoes” є жіноча організація “Every Woman Treaty”, яку надихнула художниця з Мексики Еліна Шове. У 2009 році вона створила інсталяцію “Red Shoes” – поставила червоні черевики перед консульством Мексики в Ель-Пасо на знак протесту проти масових вбивств жінок, домашнього, сексуального та гендерно-обумовленого насильства у відношенні жінок», – розповіла голова «Асоціації жінок України “Дія”. Приірпіння», депутатка Ірпінської міської ради Віолетта Дворнікова.

Свою підтримку активісткам руху проти насильства висловив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин. Він наголосив на важливості проведення такого заходу та підкреслив, що в Ірпінській громаді не повинно бути місця насильству та приниженню.

Серед учасниць акції була одна з найсильніших жінок планети – ірпінчанка Ольга Лящук.

Нагадаємо, з ініціативи Віолетти Дворнікової в Ірпені реалізовується муніципальна програма сімейної безпеки та інклюзії «Свідома громада», аналогів якої немає в Україні. Програма, зокрема, передбачає комплекс заходів із запобігання домашньому насильству й булінгу та допомогу жертвам насильства.

Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV