У ТРЦ Gulliver відкривається виставка робіт Любові Панченко

image
30 Січня 2023, 16:53
Поділитися:

30 січня 2023 г. 16:41

2 лютого на другому поверсі торгово-розважального центру (ТРЦ) Gulliver відкривається виставковий проєкт талановитої художниці-шістдесятниці Любові Панченко – експозиція “Дивовижний світ Любові Панченко”.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення пресслужби ТРЦ Gulliver 30 січня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Повідомляється, що окрім самого виставкового проєкту, який відбувається за підтримки Музею шістдесятництва, на 2 лютого (о 18:30) запланована також лекція про головне із життя мисткині, яка відбудеться у арт-просторі на 4-му поверсі ТРЦ.

Вхід вільний за умови реєстрації.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Окрім картин та колажів, на виставці будуть представлені ескізи елементів гардеробу та фото вбрання, створених Панченко. До слова, мисткиня повною мірою реалізувала свій талант у дизайні одягу.

Панченко обожнювала все українське, обстоювала мову і культуру. Усі твори художниці, незалежно від техніки виконання, наповнені українським колоритом. Вона філігранно використовувала національні орнаменти у власних малюнках і дизайні одягу.

Художниця не погодилась бути радянською, тому в часи СРСР не могла стати популярною.

Мисткиня постраждала внаслідок російської окупації Бучі. 30 квітня 2022 року Любов Панченко померла в київській лікарні.

Сьогодні роботи художниці зберігаються у Музеї шістдесятництва (філії Музею історії міста Києва), де зараз триває виставка “Світ колажів Любові Панченко”.

“Ми у ТРЦ Gulliver обрали своєю місією розповідати про талановитих українських митців. Адже впевнені, наша культура унікальна, а люди – особливі і безмежно творчі. В рамках партнерства з Музеєм шістдесятництва представляємо візуалізації робіт неймовірної художниці Любові Панченко, які зачаровують, та запрошуємо всіх відкрити її дивовижний світ разом”, – коментує виставкові плани директорка з маркетингу ТРЦ Катерина Жураківська.

Відвідати проєкт “Дивовижний світ Любові Панченко” зможе кожен охочий на 2-му поверсі ТРЦ Gulliver за адресою Спортивна площа, 1А – протягом місяця.

Вхід для всіх вільний.

Для безпеки відвідувачів на території комплексу передбачено укриття, що знаходиться на паркінгу Р-1 ТРЦ.

Також у разі відключення світла комплекс продовжує працювати від резервного живлення.

Нагадаємо, ТРЦ Gulliver спільно з освітньою платформою Naukroom запустив серію лекцій про здоров’я. Перші три присвячені ментальному здоров’ю, сну та імунітету. Лекції – безкоштовні, тільки треба буде попередньо зареєструватися.

Читайте: Ресурсний стан, сон та імунітет: у ТРЦ Gulliver пройдуть безкоштовні лекції про здоров’я

Фото: ТРЦ Gulliver

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона