У травні відвідувачі столичного зоопарку зможуть оцінити перші оновлення

image
26 Квітня 2019, 20:35
Поділитися:

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як тривають роботи з реконструкції столичного зоопарку. Наразі там здійснюють роботи в рамках першої черги.

«Реконструкція столичного зоопарку відбувається у кілька черг. Проект першої черги передбачає: реконструкцію озер біля входу з боку проспекту Перемоги, будівництво павільйону пеліканів, оглядового амфітеатру з приміщеннями громадських вбиралень, містка між озерами, альтанки над водоймою, будівництво павільйону та відкритих вольєрів приматів, будівництво нового входу з підземним акваріумом, будівництво універсального вольєру для птахів», – розповів Віталій Кличко.

Вже у травні відвідувачі зоопарку зможуть оцінити готові озера зі скалами та водоспадами, амфітеатр, пеліканник, здійснений благоустрій та озеленення території. Однією з родзинок стане скульптура жирафа заввишки 15 метрів. Вона зустрічатиме відвідувачів перед новим входом.

У липні планують презентувати і готовий універсальний вольєр для птахів. «Новий вхід ми також відкриємо у липні. Він знаходитиметься на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної. У вересні будуть готові нові – на заміну старим – скульптури «Зубр» та «Леви», розміщені перед входом до Київського зоопарку. Старі скульптури були виконані з бетону і мідної окови, вони з часом зруйнувалися. Нові встановлять перед новим входом до зоопарку.

Будівництво нового приматника планують завершити у червні наступного року. А влітку наступного року – закінчити весь обсяг робіт у рамках першої черги. 

Також планують облаштувати у столичному зоопарку і паркінг для автомобілів та автобусів.

Читайте також: Потужності фільтраційної станції на сміттєполігоні у Підгірцях збільшать майже втричі

Читайте також: У Києві вшанували пам’ять Героїв Чорнобиля

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV