У трьох районах Києва стартували громадські обговорення щодо зміни назв низки вулиць

image
6 Липня 2023, 11:55
Поділитися:

6 липня 2023 г. 11:43

Департамент суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації (КМДА) спільно з комунальним некомерційним підприємством (КНП) “Центр комунікації” проводять публічні консультації щодо перейменування вулиць у Шевченківському, Дарницькому та Оболонському районах Києва.

Про це KВ стало відомо з повідомлення на Офіційному порталі Києва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Департамент суспільних комунікацій КМДА спільно з КНП “Центр комунікації” проводять у трьох районах Києва публічні консультації з перейменування топонімічних об’єктів. Для цього на вулицях, назви яких планують змінити, розміщені спеціальні конструкції з пропозиціями перейменування та обґрунтуванням назви, яка пропонується”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Громадські обговорення відбуваються щодо:

Перейменування частини вулиці Оранжерейної (від вулиці Юрія Іллєнка до вулиці Дорогожицької) у Шевченківському районі на вулицю Праведників. Це частина шляху, яким людей вели на розстріли до Бабиного Яру – символу трагедії Голокосту. Перейменування дозволить вшанувати пам’ять громадян, визнаних Праведниками світу.

Перейменування вулиці Чернігівської в Дарницькому районі на честь братів Чибінєєвих. Валерій Чибінєєв – Герой України, підполковник Збройних сил України, командир групи снайперів ГУР МОУ. Загинув у березні 2022 року в боях під Києвом. Роман Чибінєєв – старший солдат Збройних сил України. Загинув у 2019 році на Приазовському напрямку.

Перейменування вулиці Північної в Оболонському районі на честь учасника російсько-української війни, ветерана АТО, громадського активіста Андрія Шияна. Військовий був мешканцем Оболонського району. Загинув у листопаді 2022 року на Бахмутському напрямку.

Також у рамках громадських обговорень співробітники Департаменту і “Центру комунікації” роз’яснюють, чи потрібно змінювати документи при перейменуванні вулиці. Лаконічну методичку з відповідями на ці питання можна взяти із собою.

Нагадаємо, Київська міська рада (КМР) повторно збирає пропозиції щодо перейменування шести міських об’єктів, назви яких пов’язані з росією та її сателітами. Пропозиції прийматимуться до 12 липня.

Читайте: Київська міська рада повторно збирає пропозиції щодо перейменування шести вулиць в столиці

Фото: Офіційний портал Києва

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона