У системі безоплатної правової допомоги створять незалежну наглядову раду

image
20 Березня 2019, 18:59
Поділитися:

Кабмін підтримав ініціативу Мін’юсту щодо забезпечення посилення інституційної спроможності Координаційного центру з надання правової допомоги шляхом створення незалежної наглядової ради.

Про це повідомляють у Міністерстві юстиції.

За словами Міністра юстиції Павла Петренка, посилення функціональної спроможності і незалежності системи безоплатної правової допомоги та створення при ній незалежної наглядової ради є дуже важливим рішенням.

«Таким чином ми забезпечимо незворотність цієї реформи і її незалежність від політичної волі або популізму окремих політиків», – наголосив він.

«Наглядова рада не матиме жодних політичних впливів і щороку презентуватиме Уряду оцінку роботи системи безоплатної правової допомоги, надаватиме пропозиції щодо бюджетування і концентрації ресурсів на тих категоріях громадян, які найбільше потребують правової допомоги від держави», – зазначив Міністр юстиції.

Він повідомив, що лише за минулий рік українці 623 тисячі разів звернулися до системи й отримали адвокатський захист чи фахову консультацію юристів. Окрім цього, до єдиного контакт-центру, фахівці якого дистанційно надають консультації за телефоном 0 (800) 213-103, українські громадяни звернулися 221 тисячу разів.

Як зазначається у повідомленні, клієнти системи БПД – це малозабезпечені громадяни, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи, а також люди з обмеженими можливостями, діти, жертви домашнього насильства та багато інших вразливих категорій населення країни.

Читайте також: Вакцинація по-новому: В Україні скасували кабінети щеплень

Читайте також: Експертка розповіла, як шахраї зчитують інформацію з банківських карток

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV