У Свято-Михайлівському соборі проходить благодійна виставка «Ікони на ящиках з-під набоїв»

image
25 Грудня 2022, 11:18
Поділитися:

24 грудня у Свято-Михайлівському соборі відкрилася благодійна виставка «Ікони на ящиках з-під набоїв». Про це голова Київської ОВА Олексій Кулеба повідомив у своєму Telegram. 

Виставку голова адміністрації відкрив спільно із Предстоятелем Православної Церкви України, Блаженнійшим Митрополитом Епіфанієм та командиром 114-ої бригади ТрО Олександром Ковалем.

«На ящиках, де зберігалися боєприпаси, подружжя Олександр Клименко і Софія Атлантова пишуть ікони. Деякі з ящиків зібрали на Київщині після бойових дій та окупації. Серед них є й ті, що покинула росармія, — ворог, який мав на меті нищити все українське. Ніс із собою смерть та руйнування. Тепер же – це символ незламності й відродження, перемога світла над темрявою. З вірою і любов’ю у серці ми боремося на стороні добра», – сказав голова адміністрації. 

Усі ікони можна придбати, а кошти з продажів будуть направлені родинам полеглих бійців 114-ої бригади територіальної оборони. 

На виставці представлено близько 30 ікон. Біля кожної з них є назва та QR code, через нього можна дізнатися більше про ікону.

Як повідомлялося раніше, голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба зустрівся з Блаженнійшим Митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм.

Довідково

Ікони пишуть художники Олександр Клименко і Софія Атлантова, чоловік і дружина. Ікони написані на дошках зі споду ящиків з-під боєприпасів. Їх на прохання художників із зони бойових дій, деокупованих територій і Сходу України привозили волонтери та бійці.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація