У столиці звільнили директора ветлікарні Мазур за масову загибель собак в бородянському притулку

image
29 Вересня 2023, 15:33
Поділитися:

29 вересня 2023 г. 15:25

Виконувача обов’язків директора комунального підприємства (КП) “Київської міської лікарні ветеринарної медицини” (КМЛВМ) Наталію Мазур (на фото) звільнено. Зоозахисники звинувачули Мазур у бездіяльності, яка призвела до масової загибелі собак в бородянському притулку під час окупації російськими військами.

Про це KВ стало відомо з допису на сторінці в Facebook благодійного фонду допомоги безпритульним тваринам “Хвостата BANDA”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Цей день настав! Врешті-решт в.о. директора КМЛВМ Наталія Мазур – звільнено.

Більш ніж півтора року наша команда “Хвостата Банда” боролася за справедливість. Ми витратили дуже багато часу і зусиль, і повірте, це було ой як не легко! Хочемо подякувати всім фондам, організаціям, притулкам та зооволонтерам за підтримку та активну участь у цій боротьбі”, – йдеться в дописі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В БФ кажуть, що трагедію в Бородянці мають пам’ятати всі та робити все можливе, щоб такого більше ніколи не трапилося.

Зазначимо, Наталія Мазур очолювала КП “КМЛВМ” із січня 2019 року. Ця установа знаходиться в підпорядкуванні Департаменту міського благоустрою КМДА, яким з травня керує Михайло Буділов. Роботу Департаменту контролює Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, в лютому зоозахисники вимагають від мера Києва Віталія Кличка негайно звільнити директору комунального підприємства “Київська міська лікарня ветеринарної медицини” Наталію Мазур за те, що її бездіяльність призвела до масової загибелі собак в бородянському притулку під час окупації російськими військами.25 серпня 2022 року КиїврадастворилаТКК з розслідування масової загибелі собак в бородянському притулку. ТКК очолилаЄвгенія Кулеба(фракція “Слуга народу”). Також до складу ТКК увійшлиВолодимир Кравець(фракція “Опозиційна платформа – За життя”),Олеся Пинзеник(фракція “УДАР”),Ольга Чайка(фракція “Європейська солідарність”),Алла Шлапак(фракція “ВО “Батьківщина”),Юлія Ярмоленко(фракція “Єдність”) таЗоя Ярош(фракція “Голос”). ТКК має не пізніше, ніж через 183 дні після її створення подати на затвердження Київради звіт про свою роботу.

Читайте: Зоозахисники вимагають від Кличка звільнити директорку КП “КМЛВМ” Мазур за масову загибель собак в бородянському притулку

Фото: Укрінформ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона