У столиці викрито і затримано банду наркодилерів, що заробляли мільйони на збуті “товару”

image
24 Січня 2023, 17:14
Поділитися:

24 січня 2023 г. 17:03

Поліція Києва і Київська міська прокуратура одночасно повідомили про затримання великої організованої злочинної групи за збут кокаїну в столиці та Київській області. Правоохоронці провели 42 обшуки та вилучили наркотиків на суму близько чотирьох мільйонів гривень. 14 фігурантів можуть провести до 12 років за гратами.

Про цеKВ стало відомо з повідомлень згаданих органів 24 січня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Під час спеціальної поліцейської операції були задіяні понад 100 правоохоронців, серед яких спецпризначенці, кінологи та співробітники сектору кримінального аналізу.

У ході слідчих дій у столиці та Київській області ми виявили та вилучили понад пів кілограма кокаїну, зброю, 54 тисячі доларів США, 3 тисячі євро, 160 тисяч гривень, чорнові записи та ювелірні вироби”, – сказано в повідомленні поліції.

Повідомляється, що до організованої злочинної групи входило 14 осіб – два організатори та інші – виконавці та особи, які працювали так званими водіями – розвозили та збували наркотики. Усіх членів злочинної групи ми затримали.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Київська міська прокуратура додає, що багатоетапна операція відбулася за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва.

“Згідно з матеріалами слідства, учасники угруповання налагодили канали постачання та збуту кокаїну на території столиці. Клієнтів знаходили через знайомих, у нічних клубах, через соціальні мережі. Створив злочинну організацію уродженець Херсонської області, 1985 року народження. Угруповання характеризувалося чітким розподілом ролей між учасниками. У ході документування їхньої діяльності правоохоронці провели 12 оперативних закупок”, – сказано в релізі прокуратури.

Ще уточнюється, що у членів наркобанди вилучено засоби для фасування та зважування наркотичних засобів, мобільні телефони, банківські картки, флеш накопичувачі, чорнові записи, ноутбуки, “предмети, схожі на бойову зброю та боєприпаси”.

Повідомляється також, що вилучено дозвіл на рух транспортного засобу під час дії комендантської години, а також 10 автомобілів, якими користувалися учасники групи.

Читайте: Впродовж двох діб столичні поліцейські викрили шість фактів збуту наркотиків у великих розмірах

Фото: Поліція Києва, Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона