У столиці спостерігається стабілізація рівня води, – КМВА

image
2 Травня 2023, 11:43
Поділитися:

2 травня 2023 г. 11:23

У столиці стабілізується рівень водопілля. В порівнянні з минулим днем рівень водопілля підвищився всього на +1 см. Аварійних підтоплень в столиці не зафіксовано.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби КМВА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як повідомляють в КМВА, станом на 9:30 2 травня рівень води річці Дніпро у Києві біля моста “Метро” становить 9 297 см (за Балтійською системою висот). Температура води: 13°C. В порівнянні з минулим днем рівень водопілля підвищився всього на +1 см.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Спостерігається стабілізація рівня води, без суттєвих підйомів. Прогноз динаміки рівня весняного водопілля на р. Дніпро в межах м. Київ залежить від роботи Київської та Канівської ГЕС. Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано. Рівень небезпеки гідрологічних явищ залишається І (жовтий). При цьому утримується затоплення заплави шаром близько 45-47 см”, – повідомив голова КМВА Сергій Попко.

Крім того, наразі залишаються підтопленими заплавні території – острови у парку “Муромець”, “Гідропарк”, Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків. Однак, промислові об’єкти і житлові масиви міста поза загрозою підтоплення.

Нагадаємо, у Києві та Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київщини з 1 по 4 травня утримуватиметься затоплення заплавних територій та часткове затоплення низьких прирічкових територій.

Читайте: Наступні 4 дні в Києві та області утримуватиметься затоплення заплавних територій

Фото: КМВА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона