У столиці розробили схему розміщення гаражів та автостоянок

image
28 Вересня 2020, 07:50
Поділитися:

У всіх містах-мільйонниках виникала проблема паркування і всюди був свій підхід, але принцип розв’язання питання один – розвиток громадського транспорту, будівництво перехоплювальних паркінгів, упорядкування парковочних місць.

Київгенплан розробив Схему розміщення гаражів та автостоянок для міста Києва.

-В роботі визначено місця для розміщення перехоплювальних паркінгів на в’їздах в місто (орієнтовно на 16 тис. легкових автомобілів) та 14 перехоплювальних паркінгів (на 12 тис.місць) біля основних пересадочних вузлів, станцій метро, – повідомляють у комунальній організації «Київгенплан».

Зокрема, такі перехоплювальні паркінги передбачено біля станцій метро Героїв Дніпра, Деміївська, Либідська, Лівобережна та інші. Також розроблено схему розміщення гаражів та автостоянок, в якій визначено місця розміщення гаражів та автостоянок для постійного зберігання автомобілів.

Багаторівневі транспортні розв’язки будуватимуть здебільшого в периферійній частині міста та на лівому березі. На думку розробників проєкту Генерального плану Києва, таким чином можна буде зменшити навантаження від внутрішнього транзитного транспорту на вуличну мережу в центральній та частково в серединній зоні міста.

Нагадаємо, у Києві триває обговорення проєкту «Генерального плану міста Києва». У цьому документі опрацьовані конкретні заходи щодо розвитку всіх адміністративних районів міста.

Наталка Марків

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ