У столиці розпочинається Джаз Коктебель: що послухати на фестивалі

image
6 Вересня 2019, 09:51
Поділитися:

На три дні  – з 6 по 8 серня – Труханів острів прийматиме атмосферний фестиваль Джаз Коктебель, який вперше за свою 17-річну історію пройде в Києві. На трьох окремих арт резиденціях виступить близько 70 різноманітних гуртів та музикантів. Серед гостей фестивалю – «Кукли Клауса», «Роялькіт», Goncharova Project, Grozovska Band, Usein Bekirov Quartet та інші.

Крім того в програмі –  прем’єра мюзіклу, кінопокази, лекції, зустрічі з цікавими людьми, ретроспективи, поезія, інсталяції, активні ігри та багато іншого.

На фестивалі заплановані чотири резиденції: “Острів Крим”, Koktebel beach Club, Koktebel Jazz і дитяча резиденція “Jazz Kids”. Кожна з резиденцій транслює дуже важливу для Джаз Коктебель тему, всі чотири з яких переплетуться і зіллються в загальний характер і атмосферу.

“Острів Крим”

Резиденція, партнером якої став “Кримський дім”. Відкриття відбудеться за участю діячів культури, керівників «Кримського дому», представників громадських та правозахисних організацій та ЗМІ.

У п’ятницю 6 вересня тут відбудеться ретроспектива легендарного кримського року і не менш культового кримського рок-клубу “2 капітани”. Виступлять Lithium, Куклы Клауса, а також гості Острови – група AVA. Виступ гурту «Шатур-Гудур» порадує поціновувачів цього жанру.

В суботу 7 вересня наші слухачі зможуть насолодитися музикою Dreamdrift, Usein Bekirov Quartet, Atomic Simao та ін.

У неділю 8 вересня виступлять Blake Moloka, DAAMAGE, «Роялькіт». Тут же пройдуть кінопокази, буде працювати традиційна Open Stage, де зможе заявити про себе нова українська музика, спектаклі від PostPlay театру, і багато іншого.

Для тих, хто сумує за кримською кухнею готують особливий сюрприз!

Koktebel beach Club – резиденція електронної музики та live.

Тут буде спокійно, безтурботно і дуже по-коктебельському. Тут буде проходити “Lounge Йога” – відкриті уроки йоги від майстрів під спеціальний музичний супровід, ді-джей сети від резидентів фестивалю, прозвучить незвичайний проект “Sunset Jazz +” – колаборації провідних українських діджеїв з джазовими музикантами, творчі зустрічі та діалоги з художниками, письменниками та арт-критиками і багато іншого.


Джазова резиденція Koktebel Jazz

Розміститься на території партнера резиденції – клубу “Южный Берег Киева”. Відкриє резиденцію виступ джаз-бенду з міста Бахмут Донецької області. Тут представлять свої нові проекти такі друзі і резиденти фестивалю як Роман Коляда і Павло Ігнатьєв, квартети Родіона Іванова і Михайла Менделеенко, порадують етно-джазом Тетяна Гончарова і Envoys Group Quintet. Якщо ви відвідаєте джазову резиденцію Джаз Коктебель 7 і 8 вересня, то нарешті зможете відповісти на вічне питання: “Де джаз на Джаз Коктебель?”.

Ведучим концерту стане Олексій Коган. Він же спеціально проведе улюблену багатьма програму “Слухаємо джаз разом”. Для цінителів і просто людей зацікавлених ми підготували спеціальну програму Vintage Jazz і арт-куратор цієї програми Майк Кауфман-Портніков порадує всіх розповідями про історію джазу, а також своїм спеціальним проектом «Німа фільму з тапером», присвяченого темі “Кіно і Джаз”.

Дитяча Резиденція “Jazz Kids”

Малюків чекають корисні і цікаві майстер-класи, уроки ленд-арту та малювання. Кращі дитячі джазові колективи Києва покажуть своє бачення джазових творів, а 8 вересня відбудеться прем’єра театрально-музичної фантазії: THE MUSICIANS OF BREMEN.

Коли: 6-8 вересня
Де: Труханів острів.
Вартість квитка на концерти джазової резиденції Koktebel Jazz на один день (7, 8 серпня) – 300 грн, на обидва дні – 500 грн. На інші резиденції вхід вільний. 

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ