У столиці прибрали майже сто стихійних звалищ з початку осені

image
22 Жовтня 2019, 07:17
Поділитися:

Протягом вересня-жовтня інспектори КП «Київблагоустрій» примусили балансоутримувачів територій прибрати 96 стихійних звалищ побутового, великогабаритного та будівельного сміття. Про це повідомляє прес-служба комунального підприємства.

За словами виконувача обов’язків директора КП «Київблагоустрій» Павла Бірюка, процес виникнення та прибирання звалищ є нескінченим та таким, що потребує постійного контролю та ініціативи з боку інспекторів у сфері благоустрою.

– Сміття накопичується щодня. Часто-густо виходить так, що спеціально відведені для збору сміття місця переповнені. Бо якщо, наприклад, сьогодні сміття вивезли, за добу мешканці накидають знов. Балансоутримувачі закріплених ділянок зобов’язані оперативно організовувати вивіз сміття. На жаль, це робиться не всюди. І тому наші інспектори покликані постійно моніторити ситуацію, виявляти захаращені куточки та примушувати балансоутримувачів виконувати свою – так, згоден – не дуже приємну роботу, – зазначив керівник КП.

При цьому він звернув увагу на вкрай актуальну для Києва тему підступного (як правило, в темний час доби) підкидання мешканцями не тільки побутового, а саме будівельного сміття.

Це, на жаль, реальність: людина робить ремонт, складає біля баків мішки або великогабаритне сміття та …не замовляє вивіз за власні гроші. Я переконаний, що це питання не тільки грошей, а й людської культури, якщо хочете, ментальності. Врешті-решт, всі ці несанкціоновані звалища, як правило, прибирають районні Керуючі компанії з обслуговування житлового фонду, – пояснив Павло Бірюк.

Він також приділив увагу актуальній – з огляду на осінь – проблемі вчасного прибирання опалого листя.

Контроль прибирання листя наразі, тобто, у жовтні – серед пріоритетів інспекторів нашого КП. Вони методично відстежують неприбрані балансові території та вимагають від балансоутримувачів – у тому числі й приписами – їхнього прибирання. Ця робота триватиме майже до кінця листопаду, – підсумував керівник КП «Київблагоустрій».

Найбільші завали минулими тижнями розібрали за такими адресами: на вул. Академіка Білецького, 3, на вул. Б. Гринченка, 2-4, на вул. Хрещатик, 25, на просп. Комарова (біля мосту, поруч із ст. електричок), на вул. Міжгірській, 37, на вул. Єреванській, 22-24, на вул. Патріотів, 98, на вул. Миколи Донця, 17/46, на вул. П. Запорожца, 8-б, на вул. Авторемонтній, 4-12, на вул. Курнатовського, 11, на вул. Стальського, 20, на бульв. Перова, 22, на вул. П. Запорожця, 7 та 11а.

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ