У столиці пройде тиждень профілактики гіпертонії, лікарі безкоштовно оглянуть охочих киян

image
13 Травня 2022, 16:59
Поділитися:

13 травня 2022 г. 16:50

З 16 до 23 травня в Києві можна буде пройти безкоштовний медогляд в рамках тижня профілактики гіпертонічної хвороби.Про це, як стало відомо KВ, заявила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Огляд за її словами відбуватиметься безвідмовно та у зручному для киян форматі.Також можна отримати консультації.

Перевірити стан серцево-судинної системи киян та гостей міста запрошують з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з артеріальною гіпертензією.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За словами Гінзбург, підписано наказ Департаменту, відповідно до якого сімейні лікарі мають активізувати виклик пацієнтів із артеріальною гіпертензією для проходження медичного огляду.

Також за медичними показами всі, кому це необхідно, отримають направлення на більш глибинні обстеження до консультативно-діагностичних центрів або на безоплатне лікування до стаціонарних закладів.

«Проте не можна забувати, що здоров’я – це солідарна відповідальність лікаря та самого пацієнта. Приходьте до лікарів за своєї ініціативи, навіть якщо почуваєтеся добре. Якщо не маєте підписаної декларації, зверніться до найближчого до вас Центру первинної медико-санітарної допомоги або консультативно-діагностичного центру. Вас приймуть, проконсультують та складуть план подальших дій залежно від результатів огляду і обстежень. Не забувайте, що запущена хвороба потребує більш довготривалого та дороговартісного лікування, яке до того ж не завжди буде ефективним», – зауважила Гінзбург.

Також вона нагадала, що у столичних консультативно-діагностичних центрах функціонують спеціально відкриті кабінети ранньої діагностики серцево-судинних захворювань.

Їхнє оснащення та кваліфікація медиків дають змогу без відвідування спеціалізованого закладу швидко пройти необхідні обстеження та визначитися з діагнозом і тактикою лікування.

Фахівці запевняють, що в більшості випадків інсульти та інфаркти можна попередити. І найкраща профілактика – це постійний контроль за артеріальним тиском та іншими основними показниками здоров’я: рівнем холестерину, цукру крові, вагою тощо.

Нагадаємо, у столиці двом працівникам батальйону тактико-оперативного реагування управління патрульної поліції які залишили місце служби, викравши зброю, повідомлено про підозру.

Поліцейські втекли зі зброєю ще 24 лютого. Згодом одного з них знайшли в селі на Київщині, іншого – в Житомирській області.

Читайте: СБУ відзвітувала про нейтралізацію ДРГ, яка планувала збити пасажирський літак над росією або білоруссю

Фото: УНІАН

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона