У столиці покажуть незвичний мистецький проєкт про Україну

image
14 Січня 2020, 18:26
Поділитися:

Українка зі США Ольга Рондяк повернулася на батьківщину й народжує мистецтво з історичною свідомістю. Сучасне життя в ньому невіддільне від української історії, а образи оздоблені особистими та національними переживаннями. 15 січня в Музеї історії Києва вона представить проєкт «Метемпсихоз» (цей термін означає перевтілення душі).

Відвідувачі побачать виставку двовимірних картин, які сягають Візантійських настінних малюнків часів Середньовіччя. Вони відображають місцеву символіку, натхненну історією та оброблену в сучасному стилі з використанням мінімальних постмодерністських технік – як у роботах попарт-митця Алекса Каца всі жінки відчувають меланхолійну інсинуацію, хоча ці стоїчні жінки без посмішки на обличчі стають по-королівськи величними. Вплив жорстких обставин і нужденність, що панують у народі вже десятиліттями, у рамках стриманих радянських правил та пізніше російської ідеологізації, також відлунюють у роботах. 

Коли: презентація  15 січня о 18:00, виставка триває до 6 лютого/
Де: Музей історії міста Києва, вул. Б. Хмельницького, 7/
На відкриття вхід вільний/

Оля Рондяк народилась у штаті Огайо 1966 року. Мистецтвознавець, бакалавр психології та педагогіки, магістр клінічної психології та консультування спільнот. Працювала психотерапевтом, дизайнером одягу. Із 2013 року створює жіночі портрети. Має їх за метафору України. Робить колажі та скульптури-мотанки: її роботи називають фольклором і попартом. Виставлялась у містах Америки, Римі, Парижі, Лондоні, Берліні, Мюнхені, Львові, Каневі, Києві. 

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ